Van Bob van sportzaak Sportief ontving Niels al een voetbal.
Van Bob van sportzaak Sportief ontving Niels al een voetbal.

Niels (17) start inzameling voor Ghanese voetballertjes

NAARDEN - Het worden twee spannende maanden voor de zeventienjarige Niels uit Naarden. Hij stapte gisteren op het vliegtuig richting Ghana waar hij als vrijwilliger voor de Stichting Dream Africa Care Foundation aan de slag gaat.

Zijn dagen daar worden gevuld met het verzorgen van voetbaltrainingen aan kinderen uit sloppenwijken en ook gaat hij lesgeven in Engels en rekenen aan een groep visserskinderen.

De sportieve tiener heeft ervaring als voetbaltrainer. Toen hij jonger was gaf hij training bij NVC. Daarna was hij actief op het hockeyveld bij Gooische. Speciaal voor de voetballertjes, die afkomstig zijn uit verschillende sloppenwijken in Ghana, is hij gestart met een inzameling van sportschoenen, geschikt om op gravel te spelen. "De meeste van hen hebben geen sportschoenen, laat staan dat ze lid kunnen zijn van een voetbalclub."

Wie een paar tennis-, hockey- of gymschoenen over heeft in de maat 27 - 42 kan deze tot 15 oktober inleveren bij Albert Heijn aan de Amersfoortsestraatweg in Naarden of de vestiging in Bussum aan de Veerstraat.

Geslaagd
Niels is dit jaar geslaagd voor zijn havo en gebruikt het komende jaar voor het verbreden van zijn horizon en om te ontdekken wat hij wil, laat zijn moeder in een reactie weten. De twee maanden in Ghana zijn de eerste stap in die richting. "Ik ben ontzettend trots op hem dat hij dit gaat doen. Hij heeft ook alles zelf geregeld." De ingezamelde sportschoenen krijgt Niels van zijn moeder opgestuurd.