Best lastig nog dat suppen, ofwel standing up paddling.
Best lastig nog dat suppen, ofwel standing up paddling. Foto: Bob Awick

Eindelijk zomervakantie!

NAARDEN - Eindelijk het is zomervakantie. Terwijl de een het vliegtuig pakte, de ander met de auto naar een camping reed, waren er ook heel wat Naarder kinderen die thuis nog de vakantie vierden. En waar kon dat zaterdag beter dan bij de jachthaven?

De jaarlijkse Watersport Doe-dag werd voor de vierde keer georganiseerd en trok vele kinderen. Die konden van alles uitproberen. Van een kano tot suppen, zwemmen in het aangelegde zwembad of over de waterglijbaan sjezen.

Met opeens zomerse temperaturen is het voor alle kinderen genieten. Geen school, wel vrij en dat met heerlijke temperaturen van rond de 30 graden.

De komende tijd zullen veel Naarders op vakantie gaan. Populaire bestemmingen zijn dit jaar de Spaanse eilanden de Balearen en de Canarische Eilanden. Daarnaast wordt Portugal geboekt en buiten Europa gaat de Naarder graag naar de Antillen. TUI-reisbureau vertelt dat Turkije dit jaar veel minder populair is dan vorig jaar. Bij VakantieXperts worden met name veel verre reizen geboekt. "Cuba zit in de lift omdat het land nu nog authentiek is. Verder met de camper door Amerika, Canada, Sri Lanka en Bali. Engeland en Griekenland zitten ook in de lift."