Opvallend veel jonge mensen in het publiek.
Opvallend veel jonge mensen in het publiek. Foto: Bastiaan Miché

Staande ovatie voor 'Faust'

NAARDEN - Niets dan lovende reacties van het publiek en dirigent Roy Voogd op het optreden afgelopen zaterdag van GO! Opera. Vier regionale amateurprojectkoren, waaronder een koor uit Het Gooi, vertolkten samen de Duivelse Volksopera 'FAUST'.

De ruim driehonderd bezoekers genoten in de Grote Kerk Naarden van de speciale uitvoering van deze opera van Goethes hand. De vertolking van GO! Opera is geschikt voor een breed publiek. "Een volksopera", noemt Voogd het. Zijn eerste reactie op het optreden: "Fantastisch, buitengewoon goed. Het koor is boven zichzelf uit gestegen." Dat ook het publiek enthousiast was bleek wel uit de staande ovatie waar geen einde aan leek te komen, volgens de dirigent. Volgens Voogd speelde ook het orkest een cruciale rol. "De aanwezigheid van een orkest geeft het koor vleugels, de sfeer was goed. Alles viel op zijn plek."

Volgend jaar is er gewoon weer een openluchtvoorstelling. Dit jaar viel dat plan in water, maar gelukkig bood de Grote Kerk direct haar locatie als alternatief aan. Voogd is al volop bezig met de voorbereidingen van de productie voor volgend jaar, die plaatsvindt tijdens het tweejaarlijkse Vestival Vocaal. Het wordt een vrolijke volksopera met de titel 'Queen Arthur'. Voogd verwacht dat dan het aantal bezoekers tijdens de openluchtvoorstelling van twee jaar geleden, 800 maar liefst, weer gehaald wordt.