Pels met de teruggevonden kluis.
Pels met de teruggevonden kluis. Foto: Bob Awick

Inbrekers dezelfde nacht nog opgepakt door politie

NAARDEN - Bob Pels van Het Wapen van Naarden is opgelucht. In de nacht van donderdag op vrijdag werd in zijn zaak ingebroken, maar de drie daders werden binnen een paar uur al opgepakt door de politie. Ook heeft hij zijn kluis, met inhoud, terug. "Hulde aan de politie Naarden", zegt Pels.

De café-eigenaar vertelt dat er drie mannen rond 2.15 uur via het keukenraam naar binnen kwamen. Ze namen zowel de kluis als de inhoud van de gokkast mee. "De huurder boven hoorde iets en belde direct 112." De politie kwam met meerdere eenheden in actie. Vluchtroutes werden afgesloten en agenten zochten de omgeving af naar de inmiddels gevluchte daders. Een buurtbewoner gaf een tip over een verstopplek van een van de daders. Deze persoon had zich in een tuin verstopt, maar werd door de agent met hond gezien en opgepakt. Zijn kompaan zat ook in een tuin en werd kort daarop aangehouden. De derde man werd later die ochtend in een geparkeerde auto gevonden. Hij had zich daar verstopt, maar de beslagen ramen verraadden zijn verstopplek. De kluis werd door de speurhond teruggevonden bij de kerk. De verdachten, Amsterdammers van 18, 20 en 22 jaar oud, zitten nog vast op het bureau.

Pels vertelt dat hij al om 4.30 uur werd gebeld dat de daders waren opgepakt. Hij is blij met de goede afloop, alhoewel de inhoud van de gokkast nog niet terug is en de schade aan het keukenraam moet worden gerepareerd.