De kapvergunning was verleend, maar werd ingetrokken.
De kapvergunning was verleend, maar werd ingetrokken. Foto: Bob Awick

Deel bewoners J.P. Thijssepark wil alsnog kap van bomen

NAARDEN - Een aantal bewoners van het J.P. Thijssepark overhandigde wethouder Marleen Sanderse deze wijk een lijst met handtekeningen. Ze willen dat de eerder toegezegde kap van bomen in hun buurtje alsnog doorgaat.

De kapvergunning was verleend, maar na bezwaren van zo'n 50 bewoners werd de gemeente door de commissie van bezwaarschriften geadviseerd de vergunning in te trekken. De vergunning zou ook te weinig onderbouwd zijn.

Het intrekken leidde vervolgens weer tot protesten van de voorstanders van de kap.
De gemeente heeft aangegeven dat ze in ieder geval gaat bekijken hoeveel directomwonenden hun handtekening hebben gezet.

Voor- en tegenstanders
Bewoners mochten bij de herinrichting van de wijk in 2014, toen ook het riool werd vervangen, meedenken over het nieuwe straatbeeld. Toen kwam ook het verzoek tot kap van de bomen naar voren.

Voorstanders van de kap claimen dat ze veel last hebben van vallende naalden en overmatige schaduw in hun tuinen. De bomen waren weliswaar aangewezen als waardevol, maar de gemeente gaf toch een kapvergunning af. Mede omdat ook de wortels voor veel schade aan stoepen en straat zorgen, wat vervolgens regelmatig hersteld moet worden. Onder de tegenstanders van de kap zijn veel bewoners van een flat die dicht bij de bewuste bomenrij staat.