'Bezoekersaantallen moeten omhoog'
'Bezoekersaantallen moeten omhoog' Foto: Bob Awick

'We gaan het museum weer een nieuw gezicht geven'

NAARDEN - Het Vestingmuseum heeft sinds maandag een nieuwe directeur. De 54-jarige archeoloog en fortendeskundige Oscar Hefting zal zich de komende jaren vooral bezighouden met het weer goed op de kaart zetten van het museum.

"Ik zie het als een heel mooie uitdaging om het museum een nieuw gezicht te geven. We gaan onder andere zorgen voor een nieuwe routing en de bezoekersaantallen moeten omhoog", vertelt de enthousiaste Hefting.

Ondertussen kijkt hij ook met een schuin oog naar de zo gewenste verhuizing naar Bastion Oranje. "De lijntjes met de NMO liggen er al", laat hij weten. Ook heeft hij veel contacten binnen de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE).

Hefting laat weten veel zin te hebben in zijn nieuwe job. "Ik kan zo in de praktijk laten zien hoe bijzonder onze forten zijn en welke betekenis ze hebben voor de geschiedenis van Nederland."

Staat van dienst
De nieuwe voorman van het museum heeft een lange staat van dienst en verdiepte zich vooral in de geschiedenis van de Nederlandse forten. Zo hield hij zich de afgelopen jaren bezig met het in kaart brengen van Nederlandse forten aan de andere kant van de wereld. Die kennis komt, samen met zijn contacten in de sector, goed van pas nu de Vestingwerken sinds begin dit jaar bij de NMO zijn ondergebracht.