De spoorbrug staat op speciale vrachtwagens klaar. Hij weegt nu net zo veel als 7.600 personenauto's.
De spoorbrug staat op speciale vrachtwagens klaar. Hij weegt nu net zo veel als 7.600 personenauto's. Foto: Bastiaan Miché

De spoorbrug gaat rijden

NAARDEN - Dit weekend is het zo ver: de 255 meter lange, 55 meter hoge en circa 8.400 ton wegende nieuwe spoorbrug Muiderberg wordt schuin over de A1 gereden en op tijdelijke steunpunten geplaatst. Verkeer zal hiervan veel hinder ondervinden: de A1 wordt in beide richtingen afgesloten.

Ook lokale wegen zijn afgesloten. De brug is sinds 2014 in aanbouw. In oktober 2015 bereikte de brug zijn hoogste punt: de middenboog werd erin gehesen. Inmiddels bevat de brug net zo veel staal als de Eiffeltoren en heeft hij het gewicht van circa 7.600 personenauto's.

In de avond en nacht van 6 op 7 mei komt de spoorbrug in beweging met behulp van speciale voertuigen. De rit van bijna 400 meter gaat van de bouwplaats schuin de A1 over. Het bouwwerk komt vervolgens op tijdelijke steunpunten te staan vlak naast de huidige spoorbrug.
Dan is de brug nog niet klaar. De maanden erna wordt hij afgebouwd. Eind augustus wordt de oude spoorbrug verwijderd en de nieuwe brug op het spoor aangesloten.