Afbeelding

Jean-Pierre Raes

Ondernemer, 46 jaar oud, woont in Naarden sinds 2008

Waar ben je druk mee in het dagelijks leven?
"Nieuwe concepten ontwikkelen en naar de markt brengen. Momenteel ben ik vooral bezig met onze nieuwe vinding foooty een 2D-puzzelstuk waar je 3D mee kunt bouwen. Onder andere een bal waar je gewoon tegenaan kunt trappen. Een bal die past in je achterzak en waar je overal en altijd mee kunt spelen. Perfect voor op reis. De foooty is deze maand gelanceerd via www.foooty.com/kickstarter. Tot en met 30 april kun je nog supporten."

Heb je nog meer 'uitvindingen'?
"Mijn vrouw en ik hebben een conceptbureau genaamd Westerlab. Daar ontwikkelen en testen we eigen concepten en helpen we bedrijven met de ontwikkeling en realisatie van nieuwe ideeën."

Goed gesprek?
"Met Einstein over nieuwsgierigheid."

Heb je een levensmotto?
"Vergeet niet elke dag even te spelen!"

Waar kunnen we je 's nachts voor wakker maken?
"Voor een reis naar de maan."

Als je een dag de burgemeester bent?
"Dan zet ik mij in voor innovatie, ondernemen en educatie. Zijn alle drie sterk met elkaar verbonden. Zou mooi zijn als we de ruimte kunnen creëren voor veel interactie tussen ondernemen en educatie. Er mag wat mij betreft veel meer geëxperimenteerd worden en daar kun je als gemeente zeker een faciliterende rol in spelen."

Welke poster hing er vroeger boven je bed?
"Johan Cruijff en Marco van Basten."

Favoriete nummer?
"'I follow rivers' in de versie van Triggerfinger en 'Ne me quitte pas' van Jacques Brel."

Waar zullen we op proosten?
"Op het behalen van ons doel op Kickstarter. Zou wel heel tof zijn als we in Naarden deze zomer veel mensen met foooty's zien spelen!"