Afbeelding
Foto:

Roel van Kooij

Zanger bij shantykoor het Ruime Sop, 50 jaar, geboren en getogen Naarder

Wat doet u in het dagelijks leven?
"Mijn laatste baan was hoofd beveiliging bij de rijksoverheid, helaas ben ik na een beenamputatie afgekeurd en doe nu naast het secretariaat van Het Ruime Sop vooral vrijwilligerswerk bij Woonzorgzorgcentrum Amaris De Veste in Naarden. Ook ben ik toezichthouder rondleider in het stadhuis van Naarden en in de decembermaand bij het Vestingmuseum."

Welk lied zingt u het liefst met Het Ruime Sop?
"Mijn eigen solo: 'De golf van Biskaje'. Dit lied raakt mij emotioneel persoonlijk als ik het mag zingen en dat maakt dat ik het met passie kan zingen."

Favoriete zeeheld?
"Piet Hein."

Een goed gesprek?
"Met Willem Barentszoon de ontdekkingsreiziger, over zijn ontdekkingsreizen, het leven aan boord van zijn schepen en uit eerste hand willen horen hoe het was om op Nova Zembla te overwinteren."

Welke poster hing er vroeger boven uw bed?
"Van een grote Oost-Indiƫvaarder en andere oude schepen."

Waar in Naarden komt u graag?
"Het stadhuis is mijn favoriete plek. Maar ik kom ook graag In en op de Vesting, daar zijn vele mooie plekjes te vinden waar een hoop mensen geen weet van hebben."

Waar kunnen we u voor wakker maken?
"Voor een verse gerookte paling of een goed gesprek."

Waar bent u trots op?
"Om al ruim 7 jaar deel uit te mogen maken van een fantastische groep zingende mannen. Die altijd voor elkaar klaarstaan en naar elkaar omkijken. We zeggen niet voor niets: Het Ruime Sop, een manier van leven."

Een pluim?
"Voor iedereen van Het Ruime Sop, zeker nu ze zich inzetten voor alle activiteiten rondom het 10-jarig jubileum."