In de eerste weken waren er veel problemen en moesten mensen lang wachten.
In de eerste weken waren er veel problemen en moesten mensen lang wachten. Foto: Sjoerd Stoop

'Crisisteam' op dienstverlening

GOOISE MEREN - Er wordt achter de schermen van de gemeente hard gewerkt om alle problemen op het vlak van dienstverlening op te lossen. Dat heeft wethouder Jan Franx verzekerd aan de gemeenteraad na vragen van Hart voor Bussum.

door Sjoerd Stoop

De afgelopen weken regende het klachten. Niet alleen bij de gemeente, ook Hart voor Bussum kreeg van veel inwoners te horen dat er problemen waren. Er moet nu snel wat gebeuren. De meeste klachten waren er de afgelopen periode over de bereikbaarheid van de gemeente, zowel per telefoon als op het web. Wethouder Jan Franx stelde woensdag dat hij ervan op de hoogte is. Sterker nog: de wethouder heeft de problemen zelf ook ondervonden. "Vanaf m'n vakantieadres heb ik enkele weken geleden ook geprobeerd om een aantal zaken te kunnen regelen, maar ik kwam er ook niet door."

Volgens de wethouder komen de problemen door het samenvoegen van de gemeenten en alle systemen waar de gemeenten eerder mee werkten. "Het personeel moet elkaar nog leren kennen, weten van elkaar wat ze doen en daarbovenop ook nog eens alle systemen leren kennen. Er wordt hard gewerkt en het personeel doet ook erg haar best. Vergeet ook niet, we zijn de winkel momenteel aan het verbouwen terwijl de verkoop gewoon doorgaat. Dat zorgt altijd voor wat mankementen", vertelde de wethouder. "Maar dat neemt niet weg dat het beter moet. We gaan hard aan de slag om alles op de rit te krijgen."

Vlak nadat alle problemen begonnen te spelen heeft de gemeente een zogenaamde knelpuntenanalyse gemaakt om te onderzoeken waar het fout gaat en waar aan gewerkt moet worden. De gemeente heeft nu een 'crisisteam' om met de problemen aan de slag te gaan. Elke week wordt gekeken wat er nog verbeterd moet worden. De wethouder roept alle burgers op hun klachten te melden. Dat kan per telefoon, per mail en per post. Franx: "Desnoods mogen mensen met klachten meteen contact met mij opnemen. Dan gaan we er meteen aan werken."