Het nachtelijke optreden aan de Huibert van Eijkenstraat.
Het nachtelijke optreden aan de Huibert van Eijkenstraat. Foto: aangeleverd

Naarder zingt vele euro's voor Stoere Alexander bij elkaar

NAARDEN - Volkszanger Sjaak Ranzijn heeft genoten van oud en nieuw. Niet alleen van zijn optreden in de straat, maar vooral ook van de belangstelling, de warme woorden en de klinkende euro's in zijn collectebus voor het goede doel. Ranzijn kijkt zeer tevreden terug op de opbrengst van 665,67 euro voor de stichting Stoere Alexander en uit hierbij ook zijn dankbaarheid richting de bezoekers.

Ranzijn zong allerlei Hollandse hits met het vuurwerk op de achtergrond. Het gelach, de klinkende glazen champagne, het handen schudden en de drie zoenen voor het nieuwe jaar... niets kon de Naardense zanger uit de Meent afleiden van zijn missie: een mooi optreden verzorgen voor de hele straat. Er kwamen rond de 250 mensen naar het optreden, ruim 100 man meer dan hij had verwacht. "Het was echt stukken drukker dan voorgaande jaren. Het weer zat gelukkig ook mee."

Opbrengst
Ranzijn vertelt dat niet alleen de opkomst, maar ook de opbrengst stukken hoger was dan verwacht. "Ik ging uit van 300 euro, maar het is het dubbele geworden. Ik heb ook zulke leuke reacties gehad. De mensen waren erg tevreden en hebben leuk gereageerd. Dat zag ik ook terug in de collectebus waar niet alleen muntgeld in zat, maar ook briefjes van 10, 20 en zelfs 50 euro."

'In de collectebus zaten niet alleen munten, er waren briefjes van 50'

Hij vervolgt: "Zelfs met nieuwjaar kwamen mensen nog aan de deur om geld te brengen. En bij de nieuwjaarsreceptie van carnavalsvereniging de Vestingnarren kreeg ik ook nog wat binnen."

"Het geld gaat naar de stichting Stoere Alexander, de 2-jarige zoon van mijn ex-schoondochter. Hij heeft neuroblastoomkinderkanker en moet naar Amerika voor behandeling. De planning is dat hij in het voorjaar vertrekt met het hele gezin. De behandeling wordt wel vergoed, maar het verblijf niet en dus is er veel geld nodig. Alles wat ik heb opgehaald met het zingen tijdens Oud en Nieuw gaat naar de stichting Stoere Alexander."

Al met al is Sjaak meer dan tevreden. "Het inzamelen door middel van een optreden was echt een hele leuke happening en ik heb er een heel goed gevoel aan overgehouden."