Vuurwerkshow en motion graphic film bij start 2016

NAARDEN - De gemeenteraad heeft het initiatief genomen voor een vuurwerkshow en een beamerfilm met Oud en Nieuw. De raad heeft voor het vuurwerk 15.000 euro beschikbaar gesteld en hoopt hiermee een mooie afsluiting van de zelfstandige gemeente te bewerkstelligen. Daarnaast is er de hoop dat bewoners zelf minder vuurwerk zullen afsteken wat de veiligheid ten goede moet komen.

De pijlen gaan om 24.00 uur de lucht in vanaf het vuurwerkeiland; Ravelijn 1. Het vuurwerk is met name vanaf de wallen en op de Bedekte Weg tussen de kinderboerderij en de Kapitein Meijerweg goed te zien. De show is in handen van PyromaX Fireworks Events. Het vuurwerk wordt om 24.00 uur aangekondigd met 3 vuurwerkknallen die klinken als kanonsschoten. Om 00.05 zijn er nogmaals 2 schoten. Om 00.10 klinkt nog een laatste schot. Om 00.15 uur gaat het vuurwerk helemaal los. Kijken kan vanaf de Bedekte Weg. Hier worden wat vetpotten met licht geplaatst omdat dit gedeelte rondom het water geen verlichting heeft.

Daarna wordt om 0.30 uur een zogenoemde motion graphic film geprojecteerd op gebouw De Hoed op het Adriaan Dortsmanplein. Het is een 3D-film die is gemaakt en geanimeerd door het Amsterdamse bedrijf BoemanFX. Aan de film is een maand gewerkt. De dubbelkoppige adelaar uit het wapen van Naarden speelt hierin de hoofdrol. De twee minuten durende film gaat over het feit dat Naarden per 1 januari aanstaande opgaat in de fusiegemeente Gooise Meren.

Kom op de fiets
De gemeente roept iedereen op om lopend of met de fiets naar de Vesting te komen. Samen stilstaan bij het einde van Naarden als zelfstandige gemeente is het hoofddoel. De gemeenteraad hoopt ook dat de vuurwerkshow bijdraagt aan het terugdringen van vuurwerkoverlast in de buurten.