Afbeelding

Jacqueline Klomp

Waar in Naarden kom je graag?
"Mijn favoriete plek is toch wel het Laegieskamp langs de Karnemelksloot met uitzicht over de weilanden. Ik heb er veel gelopen met onze hond en genoot er keer op keer. In de avondschemering heb ik er wel eens een kleine ree gezien."

Met wie wil je nog een goed gesprek?
"Marie Claire van der Brugge. Zij is schrijfster van vier boeken. Ik lees nu 'Zielsgelukkig' en dat gaat over haar kijk op het leven. Daar zou ik graag met haar over praten."

Wat zou je doen met 100 euro?
"In de Leger des Heils Kerstpot stoppen. Als ik vroeger met de kerst nachtdienst had dan kwam er 's nachts iemand van 'het Leger' langs om ons een klein cadeautje te geven en uiteraard ook de Strijdkreet. Een mooi gebaar dat ik nooit zal vergeten."

En met een miljoen?
"Een deel is voor mijn drie kinderen - twee studeren nog en de oudste is net afgestudeerd, zij kunnen het goed gebruiken - en een deel voor mijn partner en mij. Ik zal zeker ook een schenking doen aan de Lepra Stichting en aan International Campaign for Tibet."

Als je een en dag de burgemeester was?
"Dan zou ik mij inzetten voor een vuurwerkverbod en een groot vuurwerkfeest organiseren bij de jaarwisseling."

Wat eet je vanavond?
"Boontjes, aardpeer uit de oven en vis. Toe: biologisch vanille-ijs."

Wat voor muziek luister je graag?
"Momenteel graag kerstliederen, pop, klassiek maar ook graag gospels van Mahalia Jackson. En Nederlandstalig zoals Guus Meeuwis en Herman van Veen. Ik heb een kaartje weten te bemachtigen voor het concert van Adele, dus dat wordt straks genieten. Ik luister ook graag mantra's; de herhaling geeft mij rust en raakt mij."

Waar zullen we eens op proosten?
"Dat de vluchtelingen een plekje vinden binnen onze maatschappij."