Er zijn ideeën genoeg voor het Stadskantoor Naarden

NAARDEN - Een woongroep voor ouderen, een museum met historische vondsten of toch jongerenwoningen. Er zijn ideeën zat voor de toekomst van het Stadskantoor Naarden als het verbouwde gemeentehuis in Bussum klaar is en het pand leeg komt te staan

Naarders denken maar al te graag mee, ook nu de gemeente heeft laten weten dat ze het wel aan de markt wil overlaten. Naarder Jan Weerdenburg bijvoorbeeld ziet een Nardinclant Museum wel zitten. "In het Gooi, voorheen Nardinclant, zijn veel oude voorwerpen gevonden. Die liggen nu in opslagruimten, er wordt niets mee gedaan. Ik vraag me zelfs af of ze wel beheerd worden zodat ze niet verloren gaan." Volgens Weerdenburg staat het college er wel positief tegenover, maar moet het initiatief echt vanuit de inwoners komen. Er zijn op de Politieke Avond van 23 november nog meer plannen naar voren gekomen. Vanavond, woensdag, wordt er in de raadsvergadering verder over gesproken. De raad moet dan zijn akkoord geven op het plan van de gemeente om een participatietraject op te starten voor alle ideeën. Volgens een woordvoerder van de gemeente komt er een werkgroep van maximaal 15 personen. De samenstelling zal een afvaardiging zijn van vertegenwoordigers van diverse groepen die een of meerdere belangen vertegenwoordigen. Een vertegenwoordiger van de Stichting Vesting Naarden bijvoorbeeld, van het Bewonersplatform Naarden-Vesting en van het Nederlands Vestingmuseum, maar ook vertegenwoordigers van mensen uit de directe omgeving, waaronder bewoners van de Gansoordstraat, Raadhuisstraat en Marktstraat.

Op basis van het bestemmingsplan zijn er mogelijkheden genoeg. Woningbouw is daar één van. Wat er ook gaat gebeuren met het Stadskantoor: het staat op de verkooplijst van de gemeente. Met de opbrengst wordt een deel van de verbouwingskosten van het Bussumse gemeentehuis vergoed. Voor het gemeentehuis Muiden wordt eenzelfde pad bewandeld.