Een schaatsbaantje gemaakt van teflon komt zaterdag op het Veerplein.
Een schaatsbaantje gemaakt van teflon komt zaterdag op het Veerplein. Foto: Moonen

Toch nog de ijzers onder

BUSSUM - We kunnen schaatsen in Bussum! Tenminste, komende zaterdag voor een paar uurtjes en alleen voor kleine kinderen. Maar toch, de ondernemers van het centrum hebben er zin in en denken dat het baantje van ongeveer 12 bij 6 meter voor wat extra reuring kan zorgen, zeker nu Bussum op IJs dit jaar niet doorgaat.

Ondernemer Tom Geniets van brasserie 'Njoyz: "Het is zo jammer dat we dit jaar geen schaatsbaan hebben. Daarom hebben we nu voor een dag deze baan gehuurd. Het is wat ons betreft een leuke aanvulling voor de kerstmarkt." De avondkerstmarkt vindt zaterdag in het centrum plaats van 16.00 tot 22.00 uur. Meest opvallende attractie is dus de schaatsbaan van teflon waarop kleine kinderen gratis een rondje kunnen schaatsen. De baan ligt op het Veerplein vanaf ongeveer 14.00 tot 21.00 uur. Hieromheen staan koek-en-zopietentjes. Ondertussen zijn de hele avond de winkels open en zingen er koren in de straten.
De Kapelstraat pakt zaterdag op zijn eigen manier uit. Eva Kerste van Trev's Soep: "Wij zijn echt het horecastraatje in Bussum. En dus doen we veel met warme soep, lekkere hapjes, warme chocolademelk, noem maar op. Er komen hier in de straat ook veel kraampjes die gevuld worden door allemaal Bussumse ondernemers. Tot slot is er een podium met heel veel optredens zoals van DJ Charles en de kerstman is er ook bij."

Spiegelstraat
De Spiegelstraat zal komende zondag van 12.00 tot 18.00 uur vollopen met publiek. Het succesvolle concept trekt jaarlijks 10.000 bezoekers. Er staan meer dan 50 kramen van ondernemers uit de hele regio. De levende kerststal is erbij, net zoals de kerstman. Bij de Koperen Kraan zijn een podium en een winterterras. Er wordt gezongen door onder andere Sixth Sense. Restaurant Faulk geeft een demonstratie met de Big Green Egg. Bibi Lampe van modezaak Bibi's: "We verwachten dat het heel druk en gezellig gaat worden."