De goedheiligman is niet vaak thuis.
De goedheiligman is niet vaak thuis. Foto: Bastiaan Miché

Sinterklaas slaapt en werkt ook in Bussum

BUSSUM - De intocht is zondag, maar vanaf zaterdag slaapt en werkt Sinterklaas al in Bussum, in het Vonk-gebouw. Naar binnengaan kan niet, maar even door de ramen gluren lukt wel. De kans dat je de goedheiligman ziet is klein, hij is overdag op stap. Wel is er een speciale brievenbus voor post aan de goedheiligman.

Tijdens de intocht worden er speciale kleurplaten uitgedeeld aan de kinderen. De kleurplaten zijn beschikbaar gesteld door ondernemers uit het Bussumse centrum. Extra kleurplaten zijn te krijgen bij Bruna of Intertoys en volgende week als bijlage bij deze krant. Voor de mooiste ingekleurde, beplakte of geverfde kleurplaten zijn er een aantal prijzen te winnen. Wie zijn of haar kleurplaat voor 1 december bij Sinterklaas door de brievenbus doet maakt kans op een van die prijzen. Vanaf 3 december hangen de winnende kleurplaten in de kamer van Sinterklaas. De winnaars horen per e-mail bij welke winkel ze hun prijs kunnen ophalen.

Sinterklaasbankjes
Bij veel winkeliers staan ook de zogenaamde 'Sinterklaasbankjes' waarmee de Sinterklaasbank geld inzamelt voor kinderen die anders geen sinterklaascadeautje krijgen.