NVC-bestuurder Rob Snijders:
NVC-bestuurder Rob Snijders: "Het eerste elftal moet nog meer 'Naardens' worden." Foto: Sjoerd Stoop

'NVC moet weer echt een club voor en door Naarden gaan worden'

NAARDEN - Het gaat weer goed met voetbalclub NVC. Na jaren van hard werken om alles achter de schermen weer op orde te brengen, is de voetbalclub nu klaar voor een goede toekomst.

door Sjoerd Stoop

Nu alles er weer goed voor staat, bouwt NVC verder aan de voetbalclub en haar toekomst. "We kunnen echt weer denken aan het voetbal zelf", vertelt NVC-bestuurder Rob Snijders. "We hebben al onze zaken op orde, we staan klaar om vele voetballers te ontvangen."

NVC hoopt de komende jaren de voetbalclub nog verder op de kaart te zetten. Vooral met de jeugd hopen ze een stapje hogerop te maken. "We gaan er aan werken dat al onze eerste jeugdteams minimaal hoofdklasse spelen. Dat is een mooi niveau voor een club als NVC en dat doen we door alle teams, dus ook de lagere teams, minimaal twee keer te laten trainen en een ervaren trainer voor elke groep te zetten. Door goed met de jeugd te werken, en we hopen dat dat vooral Naarder jongens worden, zou het mooi zijn als ze over een paar jaar kunnen doorstromen naar het eerste elftal op zaterdag of op zondag. Dat was de laatste jaren een vaak gehoorde klacht: daar speelden te veel 'anderen'. Er waren amper voetballers uit de eigen stad. Een jaar geleden hebben we deze omslag doorgezet en komend jaar hebben de eerste elftallen al veel meer NVC-jeugdspelers dan eerdere jaren. NVC moet weer echt een club voor en door Naarden gaan worden." De club stelt wel dat het straks over meer dan voetbal alleen moet gaan. "Voetbal en vermaak moeten weer centraal komen te staan. We hopen met onze eerste teams zo rond de tweede klasse te spelen, maar daarnaast hebben we plek genoeg voor teams waar presteren nou net geen grote rol speelt. Kortom: ook voor échte vriendenteams hebben we plaats genoeg. We hopen dat NVC het warme nest wordt van het Naarder voetbal. Dat betekent voor ons ook na het voetbal lekker samen aan de bar hangen. Of nog een balletje trappen na afloop voor de jongere voetballers en er een leuk weekend van maken. Het echte clubgevoel, zeg maar."

Waar veel voetbalclubs van deze streek steeds voller worden heeft NVC juist plaats genoeg voor jongere en volwassen voetballers. "Als je er over nadenkt om te gaan voetballen, kun je zonder dat je daarvoor moet wachten bij ons terecht. We zorgen er dan voor dat je goed opgevangen wordt, in een team komt en lekker kunt gaan voetballen. Je kunt je aanmelden op www.sv-nvc.nl of door even langs te komen."