'Ome' Harry Pelle werd geboren toen BFC als club werd opgestart.
'Ome' Harry Pelle werd geboren toen BFC als club werd opgestart.

BFC rouwt om Harry Pelle

BUSSUM - Voetbalclub BFC rouwt om de dood van 'ome' Harry Pelle. Het BFC-boegbeeld overleed een week geleden. De ras-Bussumer, geboren en getogen, werd 95 jaar.

Harry Pelle werd geboren toen BFC als voetbalclub werd opgestart door de jongens van de Bolsjewiek, de Bussumse volksbuurt waar Pelle eveneens vandaan kwam. Een volksbuurt zoals een volksbuurt was, met alle soorten mensen door elkaar.
"Mensen die niet veel geld hadden, maar wel heel veel aan elkaar hadden. Als er bij iemand weinig te eten was, dan stond er altijd wel een ander uit de buurt met een pan eten voor de deur", vertelde Pelle enkele jaren geleden tegen deze krant over zijn geboorteplek.

BFC 'het beste cadeau'
Harry Pelle was 84 jaar lang verbonden aan BFC en zag de club een leven lang als een tweede thuis. Pelle noemde het toetreden tot BFC enkele jaren geleden nog 'het beste cadeau van zijn leven'. De club betekende erg veel voor hem. Het was een club van gewone mensen en dat trok hem aan. Geen poespas.

Ronde van Bussum
Als voetballer kon Pelle geen potten breken, als atleet des te meer. De Bussumer won meerdere malen de ronde van Bussum. Als atleet kon Pelle het eerste elftal van BFC jarenlang helpen: de Bussumer verzorgde de conditie- en looptrainingen van het team.

Naast het veld maakte Pelle, samen met Jaap Hilverda en Herman Beijen, vanaf de jaren 40 het clubblad van BFC. Dat bleef Pelle jarenlang doen. En als de club reden voor een feestje had, werd dat door Pelle georganiseerd. En dat werd gewaardeerd.

BFC dankbaar voor al het werk
De Bussumer werd door vele BFC'ers steevast Ome Harry genoemd. Harry Pelle wás BFC.

BFC was een club van gewone mensen en dat trok hem aan

Pelle behoorde tot het gezelschap ereleden van BFC, was ontvanger van de zilveren en gouden speld van voetbalbond KNVB en werd jaren geleden koninklijk onderscheiden.

BFC laat weten Harry Pelle te bedanken voor al het werk voor de club.

Harry Pelle zag BFC als zijn tweede thuis.