Afbeelding
Foto: Kleine Mies

Humans of Bussum

Spontane ontmoetingen zijn soms gewoon leuk. Weer andere blijken heel bijzonder te zijn. Lees hoe het Rob en mij verging tijdens een botanisch uitstapje.

Vriend Rob uit Naarden is niet alleen een gewiekste Marktplaats bespeler en een persoon met een goede kijk op huisruimingen, hij weet zich in het wild, in het veld, ook goed te onderscheiden van de doorsnee burger. Hij heeft een brede kijk op de natuur en vooral de plantenwereld heeft zijn warme belangstelling. Dus afgelopen week troonde hij mij mee naar de omgeving van de Watertoren om zijn wilde planten inzaaiïngen te laten zien. Koud op de plek aangekomen of daar komt een kwieke juffrouw aangelopen met duidelijk interesse in beide heren die zich gebarend, bukkend en lachend aan haar vertoonden. Het was meteen een klik. Geholpen door haar herkenning van mijn persoon als de scribent van BussumsNieuws was het alsof we elkaar bijna jaren kenden.
Zij bleek door het leven te gaan als Kleine Mies en een heel druk bezet leventje te hebben. Ze is onder meer fotografe, straatfotografe zoals zij het noemt, en maakt werkelijk zeer kunstig fotografisch werk. Veel natuur, portretten, huisdieren, dingen, landschappen en noem maar op. Leer haar via internet kennen. U zult, net als Rob en ik, ongetwijfeld meteen gegrepen en gecharmeerd zijn door die Kleine Mies. Zoek op Google maar naar Humans of Bussum, waarna u zeker een paar heerlijke momenten zult beleven.