Het veldje aan de Slochterenlaan.
Het veldje aan de Slochterenlaan. Foto: Bob Awick

Slochterenlaan trekt aan bel om dronken hangjongeren

BUSSUM - Bewoners rond de Slochterenlaan trekken aan de bel over dronken hangjongeren. De problemen spelen al jaren, ze hopen dat er nu wat aan gedaan wordt.

De jongeren hangen rond de Slochterenlaan voordat ze later op de avond naar de kroeg gaan. Volgens buurtbewoners komen ze nuchter en gaan ze aangeschoten of dronken weer weg. "Ze nemen flessen sterke drank mee en maken deze helemaal op. Vervolgens gaan ze met veel kabaal naar de kroeg. Dat houdt ons echt wakker. Daarnaast laten ze lege drankflessen achter en moeten we die zelf de volgende dag weer weghalen. De volgende dag wordt er gewoon weer gespeeld op het veldje. Dat zorgt nog eens voor ongelukken met lege flessen of glasscherven", aldus een bezorgde buurtbewoner.

De buurtbewoners hopen dat de problemen worden aangepakt. Ze hebben daar al een paar keer om gevraagd, maar de jongeren komen steeds weer terug. "Er moet echt iets aan gedaan worden. We hebben er nu elk weekend last van."

Extra controle
Jongerenwerker Lennert Bont geeft aan de hangplek en de problemen te kennen. "Het gaat om een bekende plek als het gaat om hangjongeren. We kunnen ons de ongemakken wel voorstellen. We gaan de komende weken extra langs om met de jongeren en de buurtbewoners te praten over hoe we de problemen op kunnen lossen."