De vrijwilligers van Elk Gooisch Matras Komst van Pas zijn erg blij met hun award en uitverkiezing tot Naarders van het Jaar.
De vrijwilligers van Elk Gooisch Matras Komst van Pas zijn erg blij met hun award en uitverkiezing tot Naarders van het Jaar. Foto: Bob Awick

'Zij verdienen echt een pluim!'

Team van Elk Gooisch Matras... uitgroepen tot Naarders van het Jaar

NAARDEN - Het team van Elk Gooisch Matras Komt van Pas is door het NaarderNieuws uitgeroepen tot de Naarders van het Jaar. Een pluim voor deze club die vluchtelingen helpt om ze een warm welkom te geven.

Zodra we de award uit de tas halen, is er blijdschap. Wat? Wij? Ze lachen, geloven het eigenlijk niet. Ze kijken elkaar aan, de prijs wordt bekeken. Ze vinden het zichtbaar leuk, het ontroert ook. Al het werk dat ze hebben gestopt in dit initiatief krijgt nu waardering.

Unaniem
De prijs is toegekend door een jury, bestaande uit Aleid Hamelink van de Stichting Burgerzin Naarden, dorpsmanager Ellen van Vossen uit Bussum, notaris Dirk Doude van Troostwijk, Sjoerd Stoop en Jessica de Jong van het NaarderNieuws. Dat Elk Gooisch Matras komt van pas heeft gewonnen, was voor de jury een makkelijke keuze. De beslissing was unaniem. In het juryrapport staat: 'We roemen dit geweldige initiatief. Deze mensen verdienen echt een pluim. We hopen dat ze er ook volgend jaar mee doorgaan. Ze helpen mensen die niets hebben. Bovendien geeft het een signaal af. Een samenleving is meer dan twee auto's voor de deur. Hier krijgen vluchtelingen die niets hebben een nieuwe start in het leven. De jury is vol bewondering over deze groep vrijwilligers."
Lees verder op pagina 2/3.

Afbeelding