Ritje met de arrenslee.
Ritje met de arrenslee. Foto: Bob Awick

Kerstmarkt beetje nat, maar gezellig

NAARDEN - De Stichting Burgerzin Naarden is erg enthousiast over de kerstmarkt van afgelopen zaterdag. "Het weer zat niet zo mee, maar we hebben heel veel leuke reacties gehad", vertelt de Stichting Burgerzin.

"Zowel de bezoekers, de bewoners als de kraamhouders reageerden positief. De locatie viel ook erg in de smaak." Helaas zat alleen het weer niet zo mee. Uiteindelijk werd dan ook besloten om een uurtje eerder te stoppen.
"Er waren diverse hoogtepunten. Met name de musical 'Scrooge', opgevoerd door de Gooische Muziekschool, was erg geslaagd. De tweede keer speelden ze in de regen gewoon door. Ook leuk was de arrenslee met twee shetlandpony's en de muziekoptredens vielen in de smaak, ontroerden zelfs."

Nieuwe locatie
Toch stonden blijkbaar niet alle ondernemers achter de keuze om de markt dit jaar te verplaatsen van de Marktstraat / Cattenhagestraat naar het Ruysdaelplein. Zij lieten blijken omzet te missen nu de bezoekers niet bij hen voor de deur langs de kramen liepen. Volgens de Stichting Burgerzin Naarden was de nieuwe locatie juist in goed overleg gekozen met de ondernemers. Sommige draaien juist minder omzet als er kramen pal voor de deur staan.

Het regende, dus paraplu mee.
Kerstkoopjes op de kramen.
De musical 'Scrooge'.