Afbeelding
Foto:

Sjaak Ranzijn

Volkszanger van Naarden

72 jaar. Geboren Naarder

Wat doe je voor de kost?
"Ik ben al een paar jaar met pensioen. Ik heb altijd gewerkt als kraanmachinist en chauffeur. Dat was heel leuk werk. Je kwam door heel het land en kon meewerken aan leuke projecten."

Wat doe je nu de hele dag?
"Van alles. Van een beetje rommelen in mijn schuurtje tot boodschappen doen voor mijn oude werkgever. Daarnaast doen mijn kinderen ook soms een beroep op me. Ik zit niet stil."

Waar ben je trots op?
"Mijn dit jaar geboren kleinzoon."

Welke zanger bewonder je zelf het meest?
"André Hazes. Ik heb hem vroeger eigenlijk een beetje onderschat, maar ik bewonder hem heel erg. Hij komt uit een slecht milieu en heeft zich toch naar boven geknokt. Hij was erg succesvol en schreef hele goede teksten. Rechttoe rechtaan, maar wel met een boodschap. Dat raakt me heel erg."

Wat is je favoriete Hazes-nummer?
"Ik vind 'Geef mij je angst' het fijnst om zelf te zingen, maar ook 'Zij gelooft in mij' en 'Het rode licht' vind ik goede nummers. Hazes had er zo veel."

Ahoy of De Veste?
"Ahoy of een andere grote zaal is natuurlijk de droom van elke zanger. Daar zal ik nooit komen te staan. Maar ik kan heel erg genieten van optredens voor de ouderen van De Veste of het Ravelijn. De mensen reageren altijd zo leuk en dat maakt het heel erg dankbaar werk. Ik kan daar zelf kippenvel van krijgen."

Welk lokaal nieuws houdt je bezig?
"Het hele reilen en zeilen van Naarden. De stad gaat me aan mijn hart. De hele toekomst van de Vestingwerken heb ik gevolgd. Dat is toch van belang van Naarden. Door de Vesting komen er veel toeristen naar de stad. We zetten er Naarden mee op de kaart."

Als je een dag burgemeester bent...
"... dan zou ik een groot feest houden voor de hele bevolking. Alle Naarder artiesten zouden optreden. Dat lijkt me wel wat."