Afbeelding
Foto: CV De Vestingnarren

Prins Ravel L

André Weitjes
Financieel consultant, Prins der Vestingnarren

52 jaar

Gefeliciteerd met je titel. Leuk feest gehad?
"Het was een hele leuke avond. Het was ook erg druk, dat maakt het al snel een stuk leuker."

Waren mensen verrast toen je als prins gepresenteerd werd?
"Best wel. Mijn naam werd al enkele jaren genoemd, dus enkelen hadden het ook wel een beetje verwacht. Heel veel mensen hebben er erg leuk op gereageerd."

Wat heb je met carnaval?
"Vroeger vierden we met een groepje vrienden al carnaval in Tilburg. Een paar jaar later ontdekte ik de carnaval in Naarden. Carnaval is gewoon een leuk feest. Je kunt even lekker gek doen en je verkleden. Even weg van de normale wereld."

Waar kijk je het meest naar uit?
"De grote optocht door Naarden. Dat is voor elke prins toch wel het hoogtepunt. Er komen elk jaar weer veel mensen op af. Als prins ben je daar het middelpunt van. Dat lijkt me toch wel een aparte ervaring."

Wat je is favoriete carnavalshit?
"Ik vind eigenlijk alle carnavalsmuziek wel leuk. Het maakt de sfeer die bij carnaval hoort. Samen met de kleding. Het is elke keer weer genieten."

Waar in Naarden kom je graag?
"Ik ben een paar jaar voorzitter geweest van voetbalclub NVC. Daar kom ik nog steeds met veel plezier. Nu tennis ik veel en dat doe ik ook erg graag. Daarnaast is Naarden-Vesting natuurlijk een heerlijke plek om te vertoeven."

Welk lokaal nieuws houdt je bezig?
"Naarden heeft de laatste jaren heel veel gedaan voor onder meer de sportverenigingen. Dat heb ik op de voet gevolgd. Heel goed dat de gemeente zo veel doet om het verenigingsleven op peil te houden."

Als je een dag burgemeester bent van Naarden, dan...
"... zou ik ervoor zorgen dat de identiteit van Naarden ook na de fusie bewaakt wordt. De sfeer en de cultuur moeten blijven zoals ze nu zijn."