Afbeelding
Foto:

Hans Gude

Gepensioneerde basisschoolleraar
Naarder sinds 1984

Je zat in het onderwijs?
"Ik heb 40 jaar lesgegeven op de Vijfde Montessorischool in Amsterdam. Ik ben er na een stage blijven hangen. Met name in groep 7 en 8 heb ik voor de klas gestaan. Tegenwoordig zie je minder mannen voor de klas, dat vind ik geen goede ontwikkeling."

Met pensioen, en nu?
"Ik kreeg als afscheidscadeau een cruise aangeboden, maar we hebben nog geen tijd gehad om te gaan. Ik ben onder andere druk met fotografie en het digitaliseren van foto's. Verder gaat een van mijn zoons trouwen en ook daar ben ik druk mee."

En waar gaat de cruise heen?
"Naar Noorwegen om de fjorden te bekijken."

Favoriete plek in Naarden?
"Het vernieuwde gebied bij de Utrechtse Poort. Ook aan Bastion Oranje heb ik goed herinneringen; daar speelden we vroeger met toneelclub Willem de Zwijger."

Favoriete muziek?
"Ik verzamel singletjes met muziek uit de jaren 60 en 70. Ik luister het liefst naar The Creedence Clearwater Revival."

Welke Naarder verdient een pluim?
"De scoutinggroepen Erica en Arrow. Onze zoons zitten bij de scouting. Edwin geeft nog leiding aan de bevers. Ook het Vestingeiland is zo'n geweldige club. Ik ben er zelf nog jurylid geweest."

Wat zou je doen met 100 euro?
"Een kratje Gudebier kopen in Duitsland."

En met een miljoen?
"Een Volkswagen Keverbusje T1 kopen uit begin jaren 60 in de kleuren blauw en wit. De tuin opknappen staat ook op het lijstje en wellicht kunnen we nog wat geld aan onze vier zonen geven."

Als je een dag de burgemeester van Naarden was?
"Dan werd Bastion Oranje een ontmoetingsplek voor de jeugd."