CDA wil zekerheid over toekomst volkstuintjes

NAARDEN - Het verdwijnen van de volkstuintjes of een enorme toename van de huur: dat is de vrees die leeft bij het CDA in Naarden nu de overdracht van de schootsvelden dichterbij komt. De grond waar het complex op ligt wordt overgedragen aan het Goois Natuurreservaat. Daarmee vervalt de invloed van de gemeente. Het CDA wil zekerheid over de toekomst en zal daarom vanavond een motie indienen in de raad.

Wethouder Marleen Sanderse laat in een reactie weten dat de gronden juist worden overgedragen om de toekomst en de continuïteit veilig te stellen. De datum van overdracht is nog niet bekend. "Met het Goois Natuurreservaat is afgesproken dat in principe alle schootsvelden schoon opgeleverd moeten worden en binnen de noemer 'agrarisch gebruik' moeten passen. Wat de gemeente betreft past het volkstuinencomplex daar prima in." De voorzitter van de volkstuinenvereniging, Go Wammes, ziet ook geen reden voor paniek. "Wij zijn in gesprek met het Goois Natuurreservaat en onze belangen bijten elkaar niet." Alert zijn ze wel, maar bezorgd niet. "Het huidige huurcontract met de gemeente loopt af op 1 januari 2019 en we beseffen dat er wel enige onzekerheid is."

Het complex met ongeveer 200 tuinen ligt aan de rand van de Keverdijk. Het is zo'n 4 hectare groot en stamt uit 1925. Onder Naarders is het een zeer populaire plek en ook de leerlingen van basisschool De Tweemaster maken er gebruik van.