'Een naam vereeuwigen is niet alleen voor hotemetoten '

NAARDEN - Op initiatief van de Naarder Jan Weerdenburg is op internet een pleidooi ontstaan voor het vernoemen van een nieuw pad in Naarden naar Cas de Bruijn. Het idee om de naam van de boer uit Naarden te vereeuwigen nabij het Vogelasiel kon al op veel positieve reacties rekenen.

Weerdenburg: "Er is een Faceboekgroep met 1400 Naardenezen. Doordat er steeds nieuwe leden bijkomen viel het op dat vooral Cas de Bruijn vaak werd genoemd. In deze groep is het jaar 2015 uitgeroepen tot 'Cas de Bruijnjaar'. Mijn idee is om het pad in het weiland bij het Vogelasiel naar Cas te vernoemen. Dat zou prachtig zijn, want een naam vereeuwigen is niet alleen voor hotemetoten. Gezien de positieve reacties zal er bij de gemeente een verzoek hiervoor worden ingediend."
De Naarder vertelt dat Cas de laatste boer in de Vesting was. "Cas werd geboren in 1926 en is overleden in 2004. Hij was geen Erfgooier, maar huurde land op de schootsvelden rond Naarden. Zijn boerderij stond in de St.-Annastraat bij de Grote Kerk. De gemeente is jaren bezig geweest hem uit te kopen omdat ze de laatste in gebruik zijnde boerderij in de Vesting graag weg wilden hebben. Veel mensen kennen hem omdat hij als ambtenaar met zijn bijzondere bakfiets de straten schoonhield. Cas was een mensenmens en genoot van een praatje bij de koffie bij de Naardenezen. Na zijn pensioen werkte hij in de tuin van pastoor De Bruin en deed hij hand-en-spandiensten in de katholieke kerk."
Wethouder Marleen Sanderse laat alvast weten enthousiast over het plan te zijn. "Ik vind het heel positief wanneer inwoners op eigen initiatief meedenken over de naamgeving van nieuwe straten. Op zich is het niet gebruikelijk dat een pad als dit een naam krijgt. Maar wanneer de voorgestelde naam veel bijval krijgt, ga ik met het Goois Natuurreservaat bespreken hoe we dit voor elkaar kunnen krijgen."