Afbeelding
Foto: HC Naarden

Reinder Schortinghuis

45 jaar.
Bestuurslid HC Naarden, werkt bij fabrikant koffieapparatuur. Bussumer sinds 2006.

Hoe gaat het met HC Naarden?
"Erg goed. De club is de laatste jaren explosief gegroeid. Ondanks deze groei hebben wij ook dit jaar veel kinderen moeten teleurstellen omdat wij niet iedereen kunnen plaatsen.

Wat heb je zelf met hockey?
"Ik heb zelf jarenlang gehockeyd. Begonnen ooit als voetballer, maar later toch overgestapt naar de hockeysport. Hockey was toch leuker. Toen m'n dochters begonnen met hockeyen, begon m'n hockeyhart ook weer sneller te kloppen."

Volg je nog andere sporten?
"Jazeker, zelfs de lokale sport. SDO heeft het heel knap gedaan door zo snel naar de hoofdklasse te promoveren. We bewandelen met HC Naarden zo'n beetje dezelfde weg.

Espresso of cappuccino?
"Espresso, want dan proef je pas hoe koffie echt smaakt. Daarnaast: echte koffie drink je zonder melk."

Met wie zou je nog wel eens een goed gesprek willen voeren?
"Marco van Basten. Dat was vroeger m'n grote sportheld; het EK'88 blijft grootste sportmoment uit mijn jeugd. Nu vind ik het nog steeds een grote persoonlijkheid. Zijn kwetsbaarheid toen hij besloot geen hoofdcoach meer te willen zijn vond ik heel knap.

Op welke plek van Naarden of Bussum kom je graag?
"Ik vind het heerlijk om mijn jongste dochter naar school te brengen. Ze zit op De Hoeksteen, een erg leuke school en ik kom er graag. Ook om even met andere mensen te praten. Naast het schoolplein blijft Naarden-Vesting ook heerlijk."

Als je een dag burgemeester bent, dan...
"... zou ik er nog meer voor zorgen dat alle jeugd kan sporten."