Wat gebeurt er op het industrieterrein?
Wat gebeurt er op het industrieterrein?

Bedrijven krijgen bezoek van leerlingen Vitusmavo

NAARDEN - Maar liefst 75 leerlingen van 3 mavo hebben donderdag een kijkje genomen bij vijf bedrijven in de regio. Aan de bedrijvendag deden onder andere Gicaudan, Dura Vermeer, Out Metaalbewerking en Pon Dealer Naarden mee.

De dag was opgezet om leerlingen te helpen bij het maken van hun studie- en beroepskeuze. Er werd vooral gekeken naar wat voor technische functies deze bedrijven bieden. Bij Pon Dealer konden de leerlingen een auto taxeren en bij Out Metaalbewerking moest er een last met een elektrische takel verplaatst worden. De leerlingen waren volgens de begeleider zichtbaar onder de indruk. "Er waren zelfs al leerlingen die bij het bezochte bedrijf wilden werken."

Cor de Gast, locatiedirecteur van de Vitusmavo: "Doordat het bedrijfsleven steeds meer vraagt om mavoleerlingen met technisch talent die doorstromen naar een technische vervolgopleiding, willen wij onze leerlingen laten zien welke mogelijkheden er zijn. Dit jaar zien wij als een pilot, maar we willen dit volgend jaar zeker weer doen."