Afbeelding

Daniël Nagel

Communicatie-adviseur, triatleet, 37 jaar oud, woont sinds 5 jaar in Naarden

Gefeliciteerd met je kwalificatie voor de WK halve triatlon.
"Ik heb mij in Duitsland gekwalificeerd met de halve Ironman. Ik heb nog nooit zo'n sterk deelnemersveld gezien. Ik heb een pr gehaald, maar dat was niet genoeg voor een podiumplek. Ik werd 12e van de 300 deelnemers. Het WK is in augustus in Zell am Zee."

Train je veel in de buurt?
"Ik fiets graag in de omgeving van Naarden, bijvoorbeeld richting Loosdrecht, Woerden of de polder in. Een rondje van 2 tot 6 uur. Daarnaast ga ik graag hardlopen rond het Naardermeer of op de heide bij Bussum. Een kilometer of 30 meestal. Ook train ik op de baan met AV Tempo. Zwemmen doe ik vaak in de Sijsjesberg of in de Spiegelplas. In de week train ik 15 tot 23 uur."

Heb je nog andere hobby's?
"Ik spaar vinyl. Voornamelijk psychedelische rock zoals Pink Floyd en Tame Impala."

Wat kijk je op tv?
"'Shaun het schaap', samen met mijn kinderen."

Wat zou je doen met een miljoen?
"Een deel weggeven en een deel op de bank."

En met honderd euro?
"Nieuwe fietsbanden."

Met wie wil je nog een goed gesprek?
"Met mijn overleden vader. In 2013 heb ik voor hem de Ironman in Nice gedaan. Ik had graag zijn gezicht willen zien bij de finish. Bij die wedstrijd heb ik ook geld opgehaald voor KWF Kankerbestrijding."

Waar kunnen we je 's nachts voor wakker maken?
"Voor een flapjack. Dat is een traditionele havermoutsnack en bijna té lekker."

Als je een dag de burgemeester was?
"Dan zou ik mij inzetten voor een betere en innovatievere manier om te communiceren met de inwoners. Ik zou inwoners nog beter betrekken bij het beleid. Vanuit mijn huidige werk als communicatie-adviseur zorg ik ook dat veranderingen goed gecommuniceerd worden naar de mensen wie het echt betreft."