De dames vieren hun promotie na het eindsignaal meteen op het veld.
De dames vieren hun promotie na het eindsignaal meteen op het veld. Foto: Bob Awick

Van Steensel: 'We hebben het gewoon geflikt'

NAARDEN - Het is de dames van HCN gelukt: door zondag thuis met 3-1 van concurrent De Reigers te winnen, stelden de hockeyvrouwen promotie naar de Eerste Klasse zeker. "We hebben het gewoon geflikt", zegt een blije vice-aanvoerder Mattie van Steensel.

door Lisa van Dorp

Het team van coaches Gé Rehe en Mattijs Vermunt is bezig aan een indrukwekkende zegereeks: Dames 1 speelde vijf jaar geleden nog in de Vierde Klasse. Van Steensel: "We hebben telkens twee jaar in een klasse gezeten. Het eerste jaar steady in het linkerrijtje, het tweede jaar promoveerden we."
Zondag lukte dat weer. Voor een bomvol Sportpark zette Naarden meteen druk en na een kwartier viel het eerste doelpunt. Net voor rust werd het 2-0 via een strafcorner. Bij de 3-0 in de tweede helft was de zaak bekeken. De Reigers maakten er nog 3-1 van, maar bij het eindsignaal was het feest. Van Steensel: "Iedereen werd gek. Het was de ontlading na een jaar keihard werken. Het publiek was ook zo enthousiast, dat heb ik nog nooit meegemaakt."

Mega-applaus
Dat Naarden meeleefde bleek tijdens de publiekswissel van vier speelsters die vertrekken bij de ploeg. Emma Lucas, de zusjes Leslie en Amy Elenbaas en Aukje de Jong kregen een mega-applaus. Na de huldiging nam de ploeg afscheid van coach Gé Rehe, die Dames 1 vijf jaar onder zijn hoede had. Rehe wordt volgend seizoen opgevolgd door Wieger Wiese, dit seizoen hoofdcoach van Heren 1 van Rood-Wit dat Overgangsklasse speelt. Volgend jaar komt de ploeg uit Naarden routiniers als Gooische en Hilversum tegen.

De hockeymannen sloten hun succesvolle seizoen af met een 5-0 overwinning op De Kikkers en spelen volgend jaar Eerste Klasse. Zondag vierden ook veel jeugdteams een kampioensfeestje. Kijk voor foto's op pagina 9 van deze krant.