De kleinkinderen Verrijn Stuart zijn trots op opa.
De kleinkinderen Verrijn Stuart zijn trots op opa. Foto's: Lisa van Dorp

'Het heeft Zijne Majesteit behaagd'

NAARDEN - Zes Naarders hebben vorige week in de Grote Kerk een koninklijke onderscheiding gekregen voor hun langdurige, persoonlijke verdiensten voor de samenleving.

Michiel Haas werd benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau, Johan Schouten en Marijke Slager-van Sijs werden Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en Daan Rolandus en Gerard Verrijn Stuart werden Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Het vijftal werd vrijdagochtend, op de laatste werkdag voor Koningsdag, door burgemeester Joyce Sylvester in de Grote Kerk in het zonnetje gezet. De burgemeester roemde ieders verdiensten als vrijwilliger op cultureel of maatschappelijk vlak en nodigde aan het eind van haar speech de kersverse gedecoreerden uit om op Koningsdag aanwezig te zijn bij de ontvangst op het stadhuis.

Wim Zwanenburg
In buurgemeente Huizen kreeg vrijdag nog een zesde Naarder een lintje. Wim Zwanenburg werd door Huizer burgemeester Fons Hertog benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, onder meer vanwege zijn inzet voor het CDA en het jeugdwerk in Huizen.

De vijf Naarders met een lintje en hun partners.
Michiel Haas showt zijn onderscheiding.
Wim Zwanenburg kreeg zijn lintje in Huizen.