Betovering door muziek.
Betovering door muziek. Foto: Selma van der Bij

Matthäus Passion
weer druk bezocht

NAARDEN - Het was de hele week al druk bij de uitvoering van Bach's Matthäus Passion, maar vrijdag was toch wel het hoogtepunt. Vele prominenten kwamen naar Naarden om daar te genieten van het oratorium.

Zoals elk jaar op Goede Vrijdag kwamen veel leden van het parlement naar de Grote Kerk. Onder meer Minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk en oud vice-premier Maxime Verhagen namen

plaats op de stoelen van de kerk. Alle voorstellingen waren bijna iedere dag compleet uitverkocht. Ongeveer 10.000 concertgangers genoten van de uitvoering door de Nederlandse Bachvereniging.
Marlo Reders van de Grote Kerk laat weten dat het allemaal heel ontspannen is verlopen. "Wel werden er maandag een paar oudere mensen onwel, maar de musici konden doorspelen." Ze vertelt verder dat dit jaar opvallend meer jongeren in de kerkbanken zaten. "Een leuke ontwikkeling." Wie de Matthäus terug wil luisteren kan sinds kort online terecht op allofbach.com waar de Bachvereniging alle stukken van Bach online wil zetten. De uitvoering van vorig jaar in Naarden staat ook op het web en is al 100.000 keer bekeken.

De kerk was alle dagen uitverkocht.
Een mooie opdracht voor de musici.
Burgemeester Joyce Sylvester bij de uitvoering.
Minister Plasterk was ook aanwezig.
Veel ceremonie.
Mooi aangekleed naar de kerk.