De familie Van Rossem.
De familie Van Rossem. Foto: NTR

Bezoek Van Rossems maakt de tongen los

NAARDEN - De NTR zond onlangs een uitzending uit waarin de familie Van Rossem een bezoek bracht aan Naarden. Niet alle Naarders konden dit bezoek waarderen. Twee van hen zonden ons een brief.

Ik vind Maarten van Rossem weliswaar geen leuke man, maar wanneer een historicus mij veel kan vertellen ben ik één en al aandacht. Ik ben in Naarden en de vestingwerken een goede rondleider en in de Grote Kerk een zeer goede. Ik weet veel en hecht eraan dat datgene wat ik vertel juist is. Ik was, nu het over Naarden ging, in staat het gekwaak te beoordelen op inhoudelijke correctheid. Er werden nogal wat fouten gedebiteerd en kansen gemist. Treurig, want de kijkertjes kunnen niet beoordelen of de hooggeleerde ernaast zit of niet. Ongepast was het hoe de Van Rossems Jan des Bouvrie op een proleterige manier hebben staan afzeiken. Naarden is een beter programma waard! Ik wil positief afsluiten. Het camerawerk van onze prachtige vesting en vooral de kleuren van de gewelfschilderingen (mijn specialiteit), heb ik nog nooit zo mooi op het beeld gehad.
Jan van Tuin
Verkeer
Maarten, Sis en Vincent van Rossem zagen we vrijdag in Naarden en natuurlijk vooral in de Vesting rondlopen. Ze vonden het er prachtig, maar waren niet te spreken over het ongebreidelde autoverkeer. Op het kruispunt Marktstraat-Gansoordstraat/Turfpoortstraat uitte Maarten zijn ergernis als volgt: 'Het is ongelooflijk, zo'n klein kl*teplaatsje, en dan rijden ze alsmaar met auto's door dat plaatsje heen.' Wanneer doet het gemeentebestuur daar nu eindelijk iets aan?

Herman ten Kroode