'Eindelijk iets te doen voor Naardense jongeren'

NAARDEN - Naardense jongeren tussen de 12 en 17 jaar krijgen hun eigen frisfeest in wijkcentrum SCAN. Lidia Huisman, vrijwilligster bij SCAN, is al een tijdje druk met de organisatie. "Voor jongeren in Naarden is weinig te doen, we kregen zelfs vragen van buurtbewoners of we iets voor hen kunnen organiseren."

Het organiseren van een feest voor jongeren is geen dagelijkse kost voor Huisman. "Ik heb veel hulp gekregen van José de Groot van Kinderwerk. Zij heeft ons geadviseerd over hoe we een en ander rondom veiligheid moeten regelen. Als jongeren eenmaal binnen zijn, mogen ze bijvoorbeeld niet meer in en uit lopen. Dan is er geen controle meer mogelijk en dat zou ook overlast voor de buurt kunnen opleveren. Daarnaast is er ook vanuit Kinderwerk contact met de wijkagent over de veiligheid."
De organisatie van het Naardense frisfeest heeft zich laten inspireren door FRIS. Dit is een organisatie die door heel Nederland frisfeesten organiseert die zich kenmerken door de afwezigheid van alcohol, drugs en sigaretten. Het idee is ontstaan in 2007 en is een manier voor jongeren om op een veilige manier kennis te maken met het uitgaansleven.

Het Naardense frisfeest wordt gedragen door buurtbewoners en vrijwilligers van SCAN. Huisman is verheugd over de vele handen die spontaan aangeboden worden. "We hebben ook een aantal grote mannen die de deur bewaken." De muziek wordt verzorgd door de Naardense DJ Ricardo. Het feest vindt plaats bij SCAN op zaterdag 14 maart van 20.00 tot 24.00 uur. Kaarten kosten € 5,- en zijn te koop op 10 maart tussen 19.30 en 20.30 uur bij SCAN, Majoor Kampsstraat 3.