Prins Carnaval onthult de elf sterren voor het Vestinghotel.
Prins Carnaval onthult de elf sterren voor het Vestinghotel. Foto: Lisa van Dorp

Elf sterren voor Vestinghotel

NAARDEN - Het Vestinghotel aan de Marktstraat moet nog helemaal verbouwd worden of het heeft al elf sterren. Carnavalsprins Joost Geerling onthulde dinsdag tijdens de carnavalsstunt een naambord met een kwaliteitsaanduiding waar menig hotelketen jaloers op kan zijn.

door Lisa van Dorp

Op de laatste dag van het carnaval waren de feestvierders met een man of 222 naar het hotel gekomen om de traditionele stunt mee te maken. Hoteleigenaar Wachter Muller had op zijn beurt ook een verrassing voor de Vestingnarren. Hij overhandigde de prins de sleutel van de suite-in-aanbouw op een roodfluwelen kussen. De sleutel past ook op de minibar, kondigde Muller aan. "Het Vestinghotel wordt een hotel voor heel Naarden. Dus ook voor de carnavalsvereniging." Hij nodigde iedereen uit om binnen een kijkje te nemen.

Geerling, "Ik heb het laatste van mijn stem bewaard voor deze stunt", beklom als eerste de trap naar de suite, gevolgd door de verzamelde Vestingnarren. Met het oog op de leeftijd van het gebouw deelde Muller de feestvierders op in drie groepen. "De opkomst is zo groot dat we ons op moeten splitsen. Anders zijn we met zijn allen heel snel beneden."

In wat straks het pronkjuweel van het hotel moet worden, de bruidssuite met uitzicht op de Grote Kerk en een metershoog plafond, beklonken Muller en Geerling een deal. Dat deden ze naast een kingsize bed met het opschrift Prins Ravel. De Vestingnarren krijgen vanaf nu elk jaar met carnaval de 'prinselijke suite' tot hun beschikking, zei Muller, terwijl hij Geerling een ochtendjas, tandenborstel en zeepjes overhandigde. Geerling nam meteen een optie op de kamer tot 2026. Muller kreeg de ingelijste reservering voor aan de muur in de hotellobby.

Wethouder Marleen Sanderse, aanwezig namens de gemeente, vermaakte zich prima. "Dit is een mooie, feestelijke start van een plek die heel belangrijk gaat worden voor Naarden. Je kunt je in de Vesting toch geen betere uitvalsbasis wensen?"

Carnavalschef Hans Kelderman sprak van "weer een heel goed carnaval met alleen maar hoogtepunten". Elke feestavond werd bezocht door de harde kern van 300-400 man. De carnavalsvereniging deelde dit jaar drie 'sleutelordes', onderscheidingen, uit. Aan Arie Vonk (Bussumse fotograaf met pensioen), Rene Pas (voor zijn Weegschaalmuseum) en stadhuisbode Edward (bijna met pensioen).

Marleen Sanderse en Prins Carnaval leren Muller junior de alaaf.