Afbeelding
Foto:

Yvonne Smeekes

Woont in Naarden sinds 1985

U doet veel vrijwilligerswerk, onder andere voor het Comeniuskoor. Kunt u daar iets meer over vertellen?
"Het is een klein, intiem maar zeer enthousiast koor. Het koor bestaat nu uit enkel vrouwen, maar we zouden het heel leuk vinden als daar mannen bij komen. Uiteraard zijn nieuwe vrouwelijke leden ook welkom. We repeteren eens in de twee weken, op donderdagavond in wijkontmoetingscentrum Bellefleur onder leiding van een orkestleider die tevens pianist is. Overigens staat gezelligheid bij ons voorop."

Waar besteedt u verder nog tijd aan?
"Ik ben heel druk in de wereld van de orgaandonatie, ook als vrijwilliger. En daarnaast dans ik veel, dat doe ik al sinds mijn elfde. Ik heb vroeger op hoog amateurniveau gedanst: internationale voorstellingen en ook veel voorstellingen in Nederland toen ik bij een Poolse dansgroep zat. Nu voornamelijk Israƫlische dans in Amsterdam, dat doe ik een keer per week."

Wat is uw grootste wens of droom?
"Dat iedereen in Nederland zich laat registreren als orgaandonor."

Wie zou u graag willen ontmoeten?
"Dat is een lastige vraag. Ik ben gek op zingen en ik vind vooral de teksten van Willem Wilmink heel mooi, die weer prachtig worden vertolkt door Herman van Veen. Hem ontmoeten lijkt mij heel bijzonder."

Als u een dag burgemeester van Naarden was, waar zou u zich voor inzetten?
"Ik ben heel blij met de burgemeester en het bestuur van Naarden. Dankzij hun medewerking is in 2011 het Nationaal Donormonument in Naarden gevestigd. Zelf zou ik me vooral inzetten om meer bekendheid aan dit monument te geven onder de inwoners van Naarden."

Waar in Naarden komt u graag?
"In de Vesting, maar ik wandel ook graag over de wallen. De combinatie van sfeer, prachtige natuur en architectuur spreekt mij erg aan."