Gemeentehuis van Wijdemeren.
Gemeentehuis van Wijdemeren. Foto: Gemeente Wijdemeren

Gooise Meren vraagt inwoners naar mogelijke fusie met Wijdemeren

Politiek

GOOISE MEREN - Zien de inwoners van Gooise Meren een fusie met Wijdemeren zitten? Om daar achter te komen is de gemeente afgelopen vrijdag een digitale enquête over dit onderwerp gestart. Voor Wijdemeren is fuseren met een andere gemeente een absolute noodzaak om financieel gezien het hoofd boven water te houden.  

De gemeente Wijdemeren wil fuseren met een andere gemeente en de gemeente Gooise Meren is voor Wijdemeren, naast Hilversum, één van de fusiekandidaten. De gemeente in een persbericht: “Wij onderzoeken daarom nu wat de eventuele gevolgen zijn als beide gemeenten fuseren en hoe de inwoners hierbij betrokken willen worden. De gemeenteraad neemt daarna op basis van dit onderzoek een besluit of er een vervolg komt, of dat Gooise Meren niet beschikbaar is voor een fusie.”

Actief betrekken

De gemeente vindt het “heel belangrijk” om haar inwoners actief bij dit proces te betrekken. “Daarom vragen we inwoners met dit onderzoek hoe zij eventueel betrokken willen worden als er na dit onderzoek een vervolg komt en wat zij de gemeente hierover nu al willen meegeven.” Inwoners die hun mening willen delen over deze belangrijke kwestie kunnen hun mening geven via www.moventem.nl/gooisemeren. Het onderzoek staat open tot en met 5 mei.

Uit de krant