NaarderNieuws - Tergooi tweede in Ziekenhuizen top 100
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227083&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Tergooi Hilversum
Tergooi Hilversum (Foto: Bastiaan Miché)

Tergooi tweede in Ziekenhuizen top 100

  Zorg

REGIO - Tergooi staat dit jaar op de tweede plaats van de Ziekenhuizen top 100 van het Algemeen Dagblad (AD). Dat blijkt uit de jaarlijkse ranglijst die de krant vandaag heeft gepubliceerd. Vorig jaar eindigde Tergooi nog op de 39ste plaats. 

De gegevens van het Algemeen Dagblad zijn gebaseerd op de gegevens over 2016 van de Inspectie van de Gezondheidszorg (IGZ) en het Zorginstituut die ziekenhuizen verplicht moeten aanleveren en de volumenormen van wetenschappelijke verenigingen. Het betreft de gegevens van beide vestigingen.

Ziekenhuizen zijn beoordeeld op 36 verschillende aspecten die een indicatie geven van de medische kwaliteit van ziekenhuizen, de organisatie van de zorg en de uitkomsten van operaties. Vier criteria betreffen patiëntenkeurmerken. De Ziekenhuizen Top 100 richt zich op 6 hoofdthema's: verpleging, medicatie, hart/vaten, operaties, oncologie en opname. Tergooi behaalt op al deze thema's goede scores.  

"Iedereen in Tergooi werkt dag in dag uit aan het verlenen van de best mogelijke zorg voor onze patiënten", vertelt een trotse bestuursvoorzitter Hans den Hollander. "Dit resultaat is daarom een hele mooie opsteker voor onze medewerkers. Maar de ziekenhuiszorg is voortdurend en snel in ontwikkeling. Tergooi blijft daarom ook doorlopend zorgverbeteringen doorvoeren om sneller en beter op de ontwikkelingen in de gezondheidszorg in te spelen. Toegankelijkheid, kwaliteit, doelmatigheid èn betaalbaarheid voor onze patiënten blijven daarbij voor ons voorop staan. Daar blijven we ons de komende jaren voor de volle 100 procent voor inzetten." 

Later deze maand publiceert weekblad Elsevier zijn jaarlijkse onderzoek van de beste ziekenhuizen van 2017. Vorig jaar stond Tergooi ook op die lijst in de top. 

reageer als eerste

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227083&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227085&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>