Foto: Bastiaan Miché

Aantal coronapatiënten in Tergooi gedaald

  Zorg

REGIO - Het aantal coronapatiënten binnen Tergooi is sinds gisteren gedaald van 32 naar 26. Daarvan liggen er net als gisteren tien op de intensive care.

Of de zes patiënten nu thuis zitten of binnen een verzorgingstehuis waar nu een corona-afdeling is, kan een woordvoerder niet zeggen. Er is in ieder geval geen patiënt overleden. Tergooi breidt in ieder geval de IC eind deze week uit naar 15 bedden voor coronapatiënten en 5 voor andere gevallen.

Ook gewone spoedgevallen
Sinds de uitbraak van het virus roept Tergooi, net als alle andere ziekenhuizen, inwoners op om alleen in (semi)spoedgevallen naar het ziekenhuis te komen. Het lijkt er daardoor echter op dat veel mensen met serieuze klachten zichzelf niet als spoedgeval zien.

Dat zegt cardioloog Karin Arkenbout van Tergooi. "Het gaat om schrikbarende aantallen. We maken ons daar zorgen over." Zij meent dat het gaat om percentages van 25 tot 50 procent minder mensen met een (dreigend) hartinfarct.

Niet coronapatiënten
Het ziekenhuis benadrukt daarom nog maar eens dat er ook zorg geleverd blijf worden aan niet coronapatiënten. "Ook in levensbedreigende situatie en bij spoed staan onze artsen altijd klaar. Ze zijn gewoon aanwezig en helpen graag."

"Nu een fysiek bezoek aan Tergooi niet mogelijk is, vinden consulten plaats via telefoon en video." Hiervoor hebben mensen wel altijd een verwijzing nodig van hun huisarts. "Op deze manier willen wij de zorg bieden die nodig is."

Meer berichten