Foto: Sjoerd Stoop

Gemeente houdt vast aan velden met kunstgraskorrels

  Zorg

GOOISE MEREN - Er wordt veel gesproken over de gezondheids- en milieuschade, maar toch houdt de gemeente Gooise Meren vast aan het gebruik van korrels van het zogeheten 'rubbergranulaat' op haar sportvelden van kunstgras. Dat laat het gemeentebestuur weten na vragen van GroenLinks. 

GroenLinks trekt nogmaals aan de bel na alle ophef over de kunstgraskorrels. Eerder werd gesteld dat de korrels kankerverwekkende stoffen zouden bevatten, nu wordt er ook gekeken naar schade aan het milieu door de korrels gemaakt van oude autobanden. Wat GroenLinks betreft worden de sportvelden met de kunstgraskorrels snel gesaneerd. 

Maar zover gaat het niet komen. De kunstgrasvelden gaan tien tot twaalf jaar mee en worden zeker nog tot ze zijn afgeschreven aangevuld met nieuwe rubberen korrels. Wel zegt de gemeente maatregelen te nemen om de verspreiding van de korrels tegen te gaan en zo milieuschade te voorkomen. Dat gebeurt op korte termijn. Op langere termijn geeft de gemeente aan wel naar alternatieven te kijken, maar dat gebeurt pas als de huidige velden moeten worden vervangen. Dat kan nog wel even duren.  

Meer berichten