Vlot naar je werk via fietssnelweg | NaarderNieuws
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227083&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Door weer en wind langs de N236 naar Amsterdam.
Door weer en wind langs de N236 naar Amsterdam. (Foto: André Verheul)

Vlot naar je werk via fietssnelweg

  Verkeer

GOOISE MEREN - Een kilometertje of 20 à 25 fietsen naar je werk in Amsterdam? Er zijn steeds meer mensen die het doen. Een hoogwaardig en samenhangend regionaal fietsroutenetwerk moet meer mensen ertoe bewegen.

Vorige maand werd de eerste stap gezet en werd een intentieverklaring ondertekend. Gooise Meren is een van de deelnemende partijen.

De vervoerregio Amsterdam, de provincies Noord-Holland en Flevoland, gemeenten van de Metropoolregio Amsterdam en Rijkswaterstaat hebben een intentieverklaring getekend om dit fietsnetwerk volledig te gaan realiseren.

Projectkaart
Gooise Meren maakt ook deel uit van het traject. Op de projectkaart is te zien hoe fietsers, komende vanaf de Hollandse Brug bij Muiderberg / Naarderbos, via de Keverdijksepolder en door het centrum van Weesp vlot hun weg vinden naar het fietspad langs de N236 (Gooilandseweg) richting Amsterdam-Zuidoost. Opvallend is dat op deze kaart de fietssnelweg tussen Amsterdam en het Gooi langs de A1 loopt - en niet langs de verbrede N236 vanaf de Hilversumse Meent richting Diemen.

Het doel van de nieuwe fietssnelweg is om fietsers in staat te stellen zowel voor werk als recreatie vlot van plaats naar plaats en het dichtbije vrije landschap te fietsen. Dat moet bijdragen aan een duurzame en gezonde regio.
Het huidige netwerk is in kaart gebracht, waarmee ook duidelijk is op welke onderdelen van de routes investeringen nodig zijn om de fietsers ruim baan te geven. Tot en met 2020 wordt er 30 miljoen euro voor het traject uitgetrokken. Het fietsnetwerk moet in 2025 compleet zijn.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227083&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227085&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>