NaarderNieuws - Zorgen over chaos op spoor Naarden-Bussum door 'spoorboekloos rijden'
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227083&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Jessica de Jong

Zorgen over chaos op spoor Naarden-Bussum door 'spoorboekloos rijden'

  Verkeer

BUSSUM - Er leven zorgen over de gevolgen van het 'spoorboekloos rijden' over het spoor van Bussum en Naarden over enkele jaren. Het gaat een stuk drukker worden en dat zou voor chaos voor het andere verkeer kunnen zorgen. Dat stelt Hart voor BNM dat er afgelopen week raadsvragen over stelde. 

Dat er zo gevreesd wordt voor chaos komt door problemen op het spoor rond Vught van de afgelopen weken. Daar werd het spoorboekloos rijden als proef al doorgevoerd. Er passeren daar nu 22 treinen per uur met als gevolg dat de spoorbomen soms wel 45 minuten per uur dicht moeten. En dat zorgde daar voor chaotische taferelen, omdat mensen soms toch onder de spoorbomen doorgaan om naar de overkant te gaan.

De problemen van Vught doen veel denken aan het Bussumse spoor. "We kennen hetzelfde probleem, en dan moet het spoor nog aangepakt worden en het spoorboekloos rijden nog doorgevoerd worden. Daarnaast passeren er op het spoor van Bussum 24 treinen per uur, twee meer dan Vught. We vrezen problemen", stelt Marieke Munneke Smeets van Hart voor BNM. 

Wethouder Sanderse: 'Gevolgen zullen meevallen'
Wethouder Marleen Sanderse (CDA) verwacht dat de gevolgen voor het Bussumse spoor wel mee gaan vallen. "Voor Vught was het spoorboekloos rijden een hele omslag en het verkeer over het spoor nam echt heel erg toe. Voor ons zal de stap wel meevallen en daar komt nog eens bovenop onze bewoners al weten hoe het werkt met het drukke spoor en de spoorbomen en daar vanzelf aan gewend raakten. We verwachten niet dat dat veel erger wordt", zo betoogde de wethouder.

Toch stelt de gemeente dat het spoor de aandacht houdt. Sanderse: "We zullen de zorgen aankaarten. Het spoor houdt de aandacht. En vanzelfsprekend gaan we door met onze lobby voor een verdiept spoor."


reageer als eerste

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227083&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Elke woensdag het NaarderNieuws per e-mail
Meer berichten
 

NaarderNieuws nieuwsbrief

Elke woensdag het NaarderNieuws per e-mail
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227085&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>