Afbeelding

Burgerzin maakt zich op voor intocht Sinterklaas

Verenigingen

NAARDEN - De sinterklaasintocht, het licht en geluid bij Opera Faust, de kerstmarkt. Nee, het is niet de gemeente Naarden die dit soort evenementen organiseert, maar de Stichting Burgerzin Naarden. De club heeft sinds kort vier nieuwe bestuursleden en met Aleid Hamelink een nieuwe voorzitter. Met een nieuwe website en een Facebookpagina maakt de Stichting Burgerzin Naarden een start om zichzelf nog duidelijker op de kaart te zetten.

Fort Ronduit is het onderkomen van de stichting die sinds 1971 bestaat. Hamelink kwam vorig jaar bij de club. "Ik ben 31 jaar hoofdbode op het gemeentehuis geweest en toen ging ik met pensioen. Ik werd gevraagd en zei ja. Sinds afgelopen zomer is het bestuur weer compleet met zeven man." Burgerzin kent diverse werkgroepen en vrijwilligers die klaarstaan om van ieder evenement een succes te maken. Volgende week zaterdag, 21 november aanstaande, komt Sinterklaas weer aan en dat is toch wel één van de hoogtepunten. Maar liefst 150 vrijwilligers staan op de dag klaar om alles in goede banen te leiden. "Is er iets te doen in Naarden, dan komen wij in actie. Veel mensen weten dat niet, ze denken dat het de gemeente is."

Licht en geluid
Marcel Kruijswijk, medewerker licht en geluid, vertelt hoe hij met zijn werkgroep L&G druk is met de intocht: "We komen iedere week in Fort Ronduit samen met de werkgroep voor de voorbereidingen van de evenementen en om het noodzakelijke onderhoud uit te voeren. Het zijn creatieve mensen. Nu zijn we druk met de verlichting voor op de boot van Sinterklaas en het vullen van de 400 vetpotjes met turf en kerosine die tijdens de intocht op de vestingwallen worden aangestoken. Verder kijken we naar de lichtslangen en de fittingen van de gloeilampen en ook het sinterklaaspodium bij het Arsenaal wordt door ons aangekleed. De stoel, het podium, alles. We hebben nu ook een nieuwe achtergrond: we kregen namelijk van een Naardens bedrijf een sterrenhemel."

Vrienden gezocht
Wie kennis wil maken met de Stichting Burgerzin Naarden, vrijwilliger of vriend wil worden of een kraam voor de kerstmarkt wil huren, kan kijken voor informatie op stichtingburgerzin.nl.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Oproep voor vrijwilligers Teamleider Vluchtelingenwerk: 'Iedereen heeft een vluchtverhaal' Zorg 26 mei, 13:00
Afbeelding
Kunstig Beeld in Muiden tijdens pinksterweekend: kunstliefhebbers kunnen struinen langs exposities Cultureel 26 mei, 12:00
Afbeelding
Scooterrijder gewond na ongeval Brinklaan foto's 26 mei, 11:04
Logo
Afbeelding
Levensverwachting stijgt met jaren We worden steeds ouder en blijven ook langer gezond Algemeen 26 mei, 10:00
Afbeelding
College gaat weer 'on tour' Algemeen 26 mei, 09:41
Afbeelding
'Door Veilig Thuis hoef ik de nasleep van de scheiding niet alleen te dragen' regio 26 mei, 09:00
Afbeelding
Leerlingen basisschool maken kennis met lokale politiek door spel 'Democracity' Politiek 26 mei, 09:00
Afbeelding
Gratis taxatiedag voor munten, bankbiljetten, goud, zilver en trading cards (oa. Pokémon) in Huizen 30 mei Financieel Nieuws 26 mei, 08:00