Afbeelding

Burgerzin maakt zich op voor intocht Sinterklaas

Verenigingen

NAARDEN - De sinterklaasintocht, het licht en geluid bij Opera Faust, de kerstmarkt. Nee, het is niet de gemeente Naarden die dit soort evenementen organiseert, maar de Stichting Burgerzin Naarden. De club heeft sinds kort vier nieuwe bestuursleden en met Aleid Hamelink een nieuwe voorzitter. Met een nieuwe website en een Facebookpagina maakt de Stichting Burgerzin Naarden een start om zichzelf nog duidelijker op de kaart te zetten.

Fort Ronduit is het onderkomen van de stichting die sinds 1971 bestaat. Hamelink kwam vorig jaar bij de club. "Ik ben 31 jaar hoofdbode op het gemeentehuis geweest en toen ging ik met pensioen. Ik werd gevraagd en zei ja. Sinds afgelopen zomer is het bestuur weer compleet met zeven man." Burgerzin kent diverse werkgroepen en vrijwilligers die klaarstaan om van ieder evenement een succes te maken. Volgende week zaterdag, 21 november aanstaande, komt Sinterklaas weer aan en dat is toch wel één van de hoogtepunten. Maar liefst 150 vrijwilligers staan op de dag klaar om alles in goede banen te leiden. "Is er iets te doen in Naarden, dan komen wij in actie. Veel mensen weten dat niet, ze denken dat het de gemeente is."

Licht en geluid
Marcel Kruijswijk, medewerker licht en geluid, vertelt hoe hij met zijn werkgroep L&G druk is met de intocht: "We komen iedere week in Fort Ronduit samen met de werkgroep voor de voorbereidingen van de evenementen en om het noodzakelijke onderhoud uit te voeren. Het zijn creatieve mensen. Nu zijn we druk met de verlichting voor op de boot van Sinterklaas en het vullen van de 400 vetpotjes met turf en kerosine die tijdens de intocht op de vestingwallen worden aangestoken. Verder kijken we naar de lichtslangen en de fittingen van de gloeilampen en ook het sinterklaaspodium bij het Arsenaal wordt door ons aangekleed. De stoel, het podium, alles. We hebben nu ook een nieuwe achtergrond: we kregen namelijk van een Naardens bedrijf een sterrenhemel."

Vrienden gezocht
Wie kennis wil maken met de Stichting Burgerzin Naarden, vrijwilliger of vriend wil worden of een kraam voor de kerstmarkt wil huren, kan kijken voor informatie op stichtingburgerzin.nl.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant

Afbeelding

Wargames in Het Nederlands Vestingmuseum. Speel je mee?

Kunst & cultuur 22 sep., 09:11
Logo
Afbeelding

Excuses aan agent verzachten straf niet

Dronken Bussumer (37) moet na dollemansrit vier maanden 'brommen'; rechtbank overruled OM

Politie & justitie 22 sep., 09:00
Logo
Afbeelding

Strafzaak lag acht jaar (!) op de plank

Taakstraf van 100 uur voor Bussumer (62); hij verhuurde pand als hennepkwekerij

Politie & justitie 21 sep., 16:12
Logo
Afbeelding

Ondernemersvereniging 'zeer teleurgesteld'

College trekt stekker uit Gooise Meren Marketing; Stichting laat op inhoud steken vallen

Politiek 21 sep., 13:00
Afbeelding

Beleef de Xperience Days op 7 en 8 oktober op het Media Park

EvenementenNieuws 21 sep., 11:30
Logo
Afbeelding

Transformers Autobot steekt kinderen hart onder de riem

Levensgrote Bumblebee spreekt Djenna moed in: 'Hij heeft mij laten inzien dat ik het gewoon kan'

Mensen 21 sep., 10:00
Afbeelding

Veel vacatures sinds corona

Groot tekort aan buschauffeurs, kappers en reisbureaumedewerkers in 't Gooi

Bedrijven 21 sep., 09:30
Afbeelding

Tindal-kamermuziekseizoen met veel jong talent en gerenommeerde musici

Kunst & cultuur 21 sep., 09:00