't Gooi kanloos onderuit tegen Hilversum | NaarderNieuws
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227083&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
't Gooi kwam aanvallend te kort.
't Gooi kwam aanvallend te kort. (Foto: Bob Awick)

't Gooi kanloos onderuit tegen Hilversum

  Sport

HILVERSUM - Hilversum blijft heerser in de kampioenspoule van de nationale rugbycompetitie. Zaterdag was de landskampioen te sterk voor de belangrijkste concurrent 't Gooi.

In Naarden zegevierden de Hilversummers met 26-12. Zij gaan na vier wedstrijden ongeslagen aan de leiding.

De punten waren duur in het topduel tussen beide toonaangevende ploegen in het nationale rugby. In de eerste helft scoorde Hilversum slechts twee keer door Simeona en Gascoigne; waarop Holden de conversies benutte; 14-0. Pas bij 19-0 wist de thuisploeg de eerste punten op het scorebord te krijgen.

Even gloorde er hoop voor 't Gooi maar die werd teniet gedaan door Maurice Stahlecker en de benutte conversie door Holden. Dat 't Gooi in de slotfase terugkwam tot 26-12 is slechts voor de statistieken.

Hilversum is op de goede weg. De ploeg van speler/coach Marcus Holden weet echter wel dat de race voor prolongatie van de nationale titel nog niet is gelopen. De winnaar van de kampioenspoule is niet automatisch kampioen. Daarvoor moet een finale worden gespeeld tegen de nummer twee.

't Gooi heeft door de nederlaag tegen Hilversum de tweede plaats moeten afstaan aan het Leidse DIOK. Het verschil is slechts één punt, maar dat is in de resterende zes wedstrijden te overbruggen.

Na vier competitieronden is al zeker dat de strijd voor de finale zal gaan tussen Hilversum, 't Gooi en DIOK. 't Gooi won eerder van DIOK en Hilversum speelt zaterdag thuis tegen de concurrent uit Leiden.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227083&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227085&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>