Frank Mooijman: 'Met geld kun je geen kampioensteam kopen'

Familieclub. Vriendengroep. Coach Rombley. Landstitel voor HCAW is kampioenschap van het collectief

vr 30 sep, 12:00 · leestijd 3 minuten Sport
“Na het behalen van het landskampioenschap heb ik best tijd nodig gehad om bij te komen. Nu begint het langzaam in te dalen”, zegt Frank Mooijman, algemeen manager tophonkbal bij HCAW.
“Na het behalen van het landskampioenschap heb ik best tijd nodig gehad om bij te komen. Nu begint het langzaam in te dalen”, zegt Frank Mooijman, algemeen manager tophonkbal bij HCAW. Foto: © Bob Awick

Wanneer je in 1996 en 1998 voor het laatst honkbalkampioen van Nederland bent geweest en op 18 september 2022 eindelijk weer de titel verovert, is er alle aanleiding om dit uitbundig te vieren. Dat hebben ze bij HCAW dan ook gedaan.

“Na het behalen van het landskampioenschap heb ik best tijd nodig gehad om bij te komen. Nu begint het langzaam in te dalen”, zegt Frank Mooijman, algemeen manager tophonkbal bij HCAW, na het veroveren van de landstitel en voorafgaand aan de kampioensborrel op het HCAW-complex. Met terechte trots kijkt hij naar de kampioenschaal van de honkbalbond die voor hem op tafel ligt.

De Bussumse honkbalvereniging heeft met het veroveren van het Nederlands kampioenschap een prestatie van formaat geleverd; eentje om met gepaste eer te worden ingelijst. Na de laatste titel van HCAW in 1998 was het vijftien keer dat het Rotterdamse Neptunus met de titel aan de haal ging; driemaal was Kinheim, uit Haarlem de sterkste. Vier titels waren er voor Amsterdam, waarvan de laatste in 2019 en 2021. In 2020 is er door corona geen kampioenschap gespeeld.

‘De wil om de finale te winnen was enorm’

De race naar de titel begon goed voor HCAW met negentien zeges op rij. Na 24 wedstrijden, het eerste deel van de competitie, stond HCAW op de tweede plaats. In de tweede ronde werden nog achttien ..

Zo blijf je betrokken. Afbeelding


Nog geen abonnee? Meld je nu aan en krijg toegang tot al het nieuws, alle extra achtergrondverhalen, het Zaterdagportret, de uittips, ons archief en de interessante artikelen uit de regio. Voor slechts € 1,14 per week.