Afbeelding
Foto: PR

HCAW zet zegereeks onverminderd voort

Sport

BUSSUM - De honkballers van HCAW lijken vooralsnog niet te stoppen. Afgelopen week boekten de Bussumers achtereenvolgens de zestiende, zeventiende en achttiende overwinning van het seizoen. Afgelopen donderdag werd het Haagse Storks met ruime cijfers verslagen: 1-12 (7 innings). 

Zaterdag kostte het de HCAW’ers wat meer moeite om de punten in eigen huis te houden: 3-2. Zondag was het verschil tussen beide ploegen weer wat groter: 0-6. Komende twee weken zijn twee hele belangrijke voor hoofdcoach Danny Rombley en zijn team. Achtereenvolgens staan er dan drie ontmoetingen met regerend landskampioen L&D Amsterdam en drie ontmoetingen met verliezend finalist Curaçao Neptunus op het programma. Beide teams hebben zich, net als HCAW, inmiddels verzekerd van plaatsing bij de Top-4 in de volgende ronde. 

Vervolgcompetitie

Na afgelopen weekeinde kan deelname aan de vervolgcompetitie Bovenste-4 (zoals de tweede ronde officieel heet) ook de Amsterdammers en Rotterdammers niet meer ontgaan. Komende twee weken zijn voor HCAW, en daarmee ook voor de concurrenten, zeer bepalend voor de uitgangspositie in de tweede ronde. De punten die HCAW, Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam in de onderlinge ontmoetingen halen worden namelijk meegenomen naar de tweede ronde. Dat geldt ook voor de punten die zijn behaald tegen het team dat uiteindelijk vierde wordt. Die beslissing valt pas in het laatste weekeinde van de eerste ronde als Twins Oosterhout en DSS/Kinheim elkaar drie keer treffen. Beide teams maken, als laatsten, nog aanspraak op de vierde plaats.

De twee zo belangrijke weken beginnen op Hemelvaartsdag (donderdag 26 mei) met een thuiswedstrijd, L&D Amsterdam komt dan naar de Rob Hoffmann Vallei. Vanwege Hemelvaartsdag begint deze wedstrijd al om 14.00 uur. Zaterdag treffen beide teams elkaar op Sportpark Ookmeer in Amsterdam. Zondag wordt het drieluik dan afgesloten met een wedstrijd in Bussum. Beide duels in het weekeinde beginnen eveneens om 14.00 uur.

Uit de krant

!

Uit de krant

Afbeelding
Korte brand in wooncentrum De Zandzee 112 2 okt, 07:48
Afbeelding
Pianoconcert Bert van den Brink bij Muiderslot Cultureel 1 okt, 12:08
Afbeelding
Nationale Ouderendag: ANBO deelt bloemetjes uit Algemeen 1 okt, 11:00
Logo
Afbeelding
Zaterdagportret | Tom Hanou Bussumer heeft álles gezien in de zorg, en staat nog steeds overeind Mensen 1 okt, 08:00
Afbeelding
Gooise leerlingen ontdekken wereld van techniek tijdens PET-evenement Bedrijven 30 sep, 16:01
Logo
Afbeelding
Evenement Natuurflitsen vrij toegankelijk Nieuwe natuurgidsen in Gooi en Vechtstreek: echt niet alleen maar geitenwollensokkentypes regio 30 sep, 16:00
Afbeelding
Hoge Tsjechische onderscheiding voor secretaris Comeniusmusem Algemeen 30 sep, 16:00
Afbeelding
Botsing op Ceintuurbaan in Bussum Politie 30 sep, 15:43
Voorproefje Naardernieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief