Afbeelding
Foto: HCAW Bussum

Topspelers honk- en softbal geven les bij Summer School

Sport

BUSSUM - Honk- en softbalclub 'Allen Weerbaar' (HCAW) heeft deze zomer geen zomerstop en organiseert vanaf 20 juli voor alle jeugdspelers uit heel Nederland de Summer School: een driedaags evenement waar bekende topspelers les komen geven. 

Er is veel animo van gemotiveerde jeugdspelers van andere clubs, van het kleinste dorpje in Drenthe tot de grootste club in Brabant, om deze zomer naar de Summer School te komen. "We hebben in totaal 100 plekken en daar zitten we nu al bijna aan", vertelt Mimy Sluiter van HCAW. "Het wordt een feest van herkenning, mensen van andere clubs elkaar nog zullen herkennen van eerdere wedstrijden." Sluiter organiseert het evenement samen met Kaj Timmermans, pitcher bij het Nederlands Honkbalteam en topclub Neptunus, maar als kleine jongen begonnen bij HCAW Bussum. Timmermans geeft samen met andere topspelers die op het hoogste niveau van de wereld spelen intensieve clinics in soft- en honkbal.

Burgemeester gooit eerste bal

Sluiter: "We beginnen op maandag 20 juli om negen uur 's ochtends. De burgemeester Han ter Heegde komt symbolisch de eerste bal gooien. Dat is een ritueel in het honkbal. In Amerika wordt bij de seizoensopening ook de eerste bal door de president of burgemeester gegooid. Daarna begint het feest." De burgemeester moet de bal ongeveer achttien meter ver zien te gooien. "Hij zal vast nog even moeten oefenen van tevoren met onze pitcher", lacht Sluiter. 

HCAW organiseert de Summer School mede door de situatie door het coronavirus. "Het is nog onzeker of het virus in het najaar weer om zich heen grijpt en of wij dan wel in onze sporthal mogen trainen. Ook vinden we het belangrijk om in deze moeilijke tijden iets extra's te doen voor de regio". De topspelers hebben op dit moment tevens geen competities om te spelen en hebben de tijd om les te geven aan de jeugdspelers. 

Sluiter geeft wel met klem aan dat niet iedereen zich zomaar kan aanmelden. "Je moet wel de basisvaardigheden beheersen, anders is het gevaarlijk. Als iemand loeihard een bal naar je toe gooit en je weet niet hoe de handschoen werkt, zou dat niet verantwoord zijn voor het kind. Deze technische en snelle sport moet je niet zomaar doen, want voor je het weet heb je een bal tegen je hoofd." Ouders kunnen wel langs de kant staan en drie zomerse dagen meekijken naar de passie van hun zoon of dochter. De kantine is open en er zijn voorzorgsmaatregelen genomen of afstand te bewaren. 

Voor de beginners stelt HCAW deze zomer de Centrale Trainingen op woensdagavond open voor iedereen die het leuk vindt om kennis te maken met de beide sporten, in drie verschillende leeftijdsgroepen.


HCAW Bussum

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
In GRRU-gesprek met... vrijwilliger Brigitte Quadflieg ‘We willen heel graag inspireren’ Natuur en Milieu 9 aug, 07:00
Logo
Afbeelding
Manege Any Dale blij met hun oorspronkelijke ‘oude’ naam ‘Vooral bij het communiceren naar leden of klanten toe was de naam niet eenvoudig’ Bedrijven 8 aug, 13:54
Logo
Afbeelding
Zomerserie Gooise Meren 100% zwerfvuilvrij Buurtplatform KTV zet zich massaal in om wijken zwerfvuilvrij te krijgen Natuur en Milieu 8 aug, 07:00
Logo
Afbeelding
Van de Historische Kring Topografische kaarten met en zonder geheime plekken Algemeen 7 aug, 11:00
Logo
Afbeelding
Zaterdagportret I Natalie Kapteijn ‘We moeten in toekomst creatief zijn met inkomsten en uitgaven’ Mensen 6 aug, 06:00
Logo
Afbeelding
'Wordt actief en bouw gezonde gewoontes' Biko Blommestein maakt aangepast sporten in het Gooi aantrekkelijk Sport 5 aug, 13:00
Logo
Afbeelding
Zoektocht naar verbinding in een stad die verdubbelt ‘Mijn Muiden’: Nascha Hager uit de Pr. Irenestraat Mensen 5 aug, 08:00
Afbeelding
Noord-Holland verwijdert protestvlaggen langs provinciale wegen Algemeen 4 aug, 16:30
Voorproefje Naardernieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief