Frank Spermon en Rob Snijders willen NVC een Naardense club maken.
Frank Spermon en Rob Snijders willen NVC een Naardense club maken. (Foto: Bob Awick)

Met nieuwe koers moet NVC weer een familieclub worden

  Sport

NAARDEN - NVC slaat een nieuwe koers. De voetbalclub voetbalt volgend jaar op zaterdag en heeft een hoop andere plannen. 

Als onderdeel van een vijfpijlerplan om de club nieuw leven in te blazen, is besloten te stoppen met de zondagafdeling. Het rigoureuze besluit veroorzaakte veel opwinding en negativisme bij een deel van de leden.

Nu de stofwolken zijn opgetrokken een goed moment om naar de toekomst te kijken met voorzitter Rob Snijders en de nieuwe trainer Frank Spermon. "Vooropgesteld dat het besluit sportief gezien verstrekkend is: je gaat van zondag eerste klasse voetbal naar zaterdag vierde klasse", opent voorzitter Snijders. "Ik voeg daar direct aan toe dat het bestuur niemand iets verwijt. We hebben het zelf laten gebeuren."

Daarmee doelt de voorzitter op de sociaal gegroeide kloof tussen het eerste elftal en de overige elftallen. De jeugd herkende zich niet meer in de senioren door de vele spelers die door de jaren heen van buitenaf zijn gekomen. En andersom was het ook het geval. Er was niet of nauwelijks doorstroming van de jeugd.

Een 'Naardens gezicht'
Het plan voor de komende jaren luidt dat NVC een 'Naardens gezicht' moet krijgen en er daardoor weer een verenigingsgevoel ontstaat. "Dat is voor ons essentieel", vervolgt Rob Snijders. "We moeten weer een familieclub worden, waarbij naast het voetbal het plezier vooropstaat. De oudste jeugdteams moeten sociale aansluiting vinden bij de senioren. Dat verschil is nu te groot." NVC volgt met de overstap van zondag naar zaterdag tal van andere clubs uit de regio. Sportief en voor het publiek wordt het leuk met al die regionale derby's.

Frank Spermon
Met het aantrekken van de ervaren Frank Spermon uit Bussum denkt NVC de juiste man op de juiste plaats te hebben gevonden. De 49-jarige trainer zit al 30 jaar in het vak en weet hoe het werkt. Als assistent van Rick Schipper is hij met SDO van de vierde naar de eerste klasse in het zondagvoetbal opgeklommen. Daarnaast heeft hij bij tal van clubs in de regio, onder andere in Huizen, ervaring opgedaan. Frank Spermon: "Ik begin feitelijk op nul. Op zich is dat al een uitdaging. Maar met de staf - die verder bestaat uit Thomas Jut, Johan van den Bosch, Olav Westerink en Rolph Overhaart - zijn we aan de slag gegaan om voor volgend seizoen een eerste elftal op het veld te krijgen. Daar hebben we tot 15 juni te tijd voor. We zijn nu spelers aan het benaderen die een NVC-verleden hebben en hier weer willen komen voetballen. We willen een spelersgroep formeren voor een 1e en 2e elftal. En daarbij ook jongens die dit seizoen al bij de zaterdagsenioren onder 19 speelden. We denken aan maximaal vijf spelers van buiten die geen affiniteit met Naarden hebben." Aan bouwen voor de toekomst denkt Spermon ook: "Als hoofdtrainer met de staf ben je niet alleen voor het eerste elftal, maar voor de hele club. Daarom zullen wij op zaterdag langs de lijn bij jeugdwedstrijden staan: talent herkennen en ontwikkelen."

Rob Snijders: "We hebben zeker twee of drie jaar nodig om alles weer op de rit te krijgen. Dus geen druk van direct promoveren uit de vierde klasse. Supporters moeten zaterdagmiddag weer gezellig naar NVC willen komen: voor de wedstrijd en de derde helft.

Meer berichten