Strijd en passie verwacht: Gooische hockeyt tegen HC Naarden | NaarderNieuws
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227083&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
De hockeysters van Gooische speelden afgelopen jaar ook tegen elkaar.
De hockeysters van Gooische speelden afgelopen jaar ook tegen elkaar. (Foto: Archieffoto: Nathalie van Iterson)

Strijd en passie verwacht: Gooische hockeyt tegen HC Naarden

  Sport

NAARDEN/BUSSUM - Met een dubbele derby komen de Gooise hockeyliefhebbers zondag volop aan hun trekken: Gooische en HC Naarden hockeyen tegen elkaar, zowel de heren als de dames. 

Aan het einde van het vorige seizoen hing bij zowel Naarden als Gooische de vlag uit. De heren van Naarden en de dames van Gooische werden kampioen en daarnaast promoveerden ook de dames van Naarden door hun derde plaats van de eerste klasse naar de overgangsklasse. De heren van Gooische wilden net als Laren naar de nieuwe promotieklasse. Door gebrek aan resultaten mislukte dat.

Na zeven wedstrijden doen de heren van Naarden het boven verwachting goed en staan derde op de ranglijst. Zij verloren afgelopen zondag uit met 2-1 bij Venlo; een slechte generale. Coach Vincent van Peppel: “We hebben jaren uitgezien naar het duel tegen Gooische in de competitie. We zijn vanuit de derde klasse van ver gekomen: in vijf jaar drie keer gepromoveerd. Ik ben vooral benieuwd hoever we dit seizoen komen. Deze derby leeft enorm en er zal ongetwijfeld veel strijd en passie zijn. Ons voordeel is dat we met vrijwel hetzelfde team als vorig jaar in het veld staan. We zijn nog in de opbouwfase. Een overwinning geeft vertrouwen en wij gaan van Gooische winnen.”

Bij Gooische weten ze dat zij de underdog zijn. De mannen van Robbert Paul Aalbregt staan met zes punten voorlaatste. Zij wonnen afgelopen zondag met 3-0 van Leiden; een mooie opsteker, aangezien de favoriet voor zondag verloor. Maar de 10-1 uitnederlaag op 14 oktober, een enorme zeperd, bij middenmoter Victoria dreunde nog lang na. Zo veel lamlendigheid had de coach nog niet eerder meegemaakt. Het mes moet tussen de tanden om het geschonden imago op te poetsen.

En dan de dames...
Voor Axel Wessel, de coach van de dames van Naarden, ligt er veel werk om niet direct roemloos te degraderen. De ploeg heeft moeite om zich aan te passen in de overgangsklasse en staat troosteloos voorlaatste met slechts drie punten uit zeven wedstrijden. Er werd alleen op 7 oktober van MEP gewonnen. Hockeyen kunnen de dames wel, maar in deze situatie is het een uitdaging om de rijen gesloten te houden en gemotiveerd te blijven. Een zege op de rivaal uit Bussum is uiterst welkom.

Voor de winst gaat ook Dave Smolenaars, coach bij de dames van Gooische, die een iets betere seizoenstart hadden dan de opponent. Zij wonnen de laatste wedstrijd voor de cruciale derby thuis met 3-2 van MEP. Smolenaars: "Voor mij is het zondag niet anders dan alle andere duels: het is een wedstrijd die je wilt winnen. Het hockey in de overgangsklasse is van een ander kaliber dan in de eerste klasse. De laatste twee seizoenen wonnen we ook wedstrijden als we een mindere dag hadden. In de overgangsklasse worden we iedere zondag uitgedaagd om 100% te geven. Als je even niet bij de les bent, verlies je. Voor de ontwikkeling van de ploeg is dat veel beter. We willen ons spiegelen aan de top zes. Daarnaast willen we dat er meer speelsters uit eigen kweek in de toekomst op het niveau komen voor de Dames 1."

Zondag om 12.45 uur komen de dames van Naarden en Gooische op het veld. Om 14.30 uur maken de heren uit wie de sterkste is.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227083&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227085&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=naardernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=141" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>